DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6
BIST9915.6
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Toprakkale'de Ekmek fiyatına bıçak biliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Toprakkale'de Ekmek fiyatına bıçak biliyor
Abone ol
Kurban bayramı hazırlıklarının  devam ettiği Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinde engelli vatandaş ekmek fiyatına bıçak biliyor.
Osmaniye haberleri

Kurban bayramı hazırlıklarının  devam ettiği Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinde engelli vatandaş ekmek fiyatına bıçak biliyor.

25 yıldır bıçak bileme işiyle uğraşan evli 2 çocuk babası Hüseyin Köksal “Kurban bayramı geliyor. Ben de hobi olarak başladığım işten kazanç sağlamaya başladım. Bir ekmek fiyatına bıçak bileme yapıyorum” dedi.

Bedensel engelli Hüseyin Köksal, bir bıçağı 5 liraya bilediğini belirterek, "Vatandaşın alım gücü şu an düşük, yalan yok. Fiyatları yüksek buluyorlar ama fiyat yüksek değil aslında. Hayat şartları öyle” dedi.

Bazen gelenlerin ‘param yok’ dediğini kaydeden Köksal, “Sürekli oluyor, yaşlı amcalarımız geliyor, rahatsız olan insanlar geliyor. Geliyor cebinden bir tane bıçak çıkartıyor, yapıyor veriyorum” ifadelerini kullandı.

Kurban Bayramı öncesi işlerin durumuyla ilgili konuşan Hüseyin Köksal, şunları söyledi:

"Yıllardan beri burada bıçakçılık yapıyorum. Şu an biraz durgun deprem dolayısıyla bildiğim kadarıyla yani biraz durgunluk var ama vatandaşlarımızın bıçağını erken getirmesini istiyorum.

Yoğun zamanda geldiği zaman ister istemez bıçaklar biraz aceleye geliyor. Yaklaşık 25 yıla yaklaştı ben bu işi yapıyorum. Allah bereket versin bayramda harçlığımı çıkarıyorum.

Benim standarttım şu; her yıl ekmek kaç lira benim fiyatım o. Bir ekmek parası... Ekmek 5 lira şu an bıçaklarımız 5 lira. Aşırı bir fiyatlarımız yok”

HOBİ OLARAK BAŞLADI

bıçak bileme işine hobi olarak başlayan  Köksal  

“Baktık bu iş gidiyor, vatandaşın hoşuna gitti bunu ticarete döktük. Vatandaşın alım gücü yok o yüzden fiyatları yüksek buluyorlar. Halbuki bir ekmek fiyatına bileme yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl ekmek 3 TL idi ben 3 TL’den yapıyordum şimdi 5 TL şunada bilemede 5 TL oldu” dedi.

Bıçakları 5 liradan satırları ise 15 TL’den bileyleyen Köksal şunları söyledi:

“Geliyor bir bıçak getiriyorlar 'benim param yok' diyor, ben diyorum önemli değil onu zaten hiç sormam bile yani varsa var yoksa yok, bu kadar. Yeter ki dürüst olsun bana gelsin 'benim param yok abi ' desin, ben yapar veririm yani hiç sıkıntı yok.

Sürekli oluyor, yaşlı amcalarımız geliyor, rahatsız olan insanlar geliyor. Geliyor cebinden bir tane bıçak çıkartıyor yapıyor veriyorum. Ben bir bıçakla zengin olacak değilim. Bu kadar yani hayır da lazım." 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye’de İlçe Milli Eğitim Müdürleri yıl sonunu değerlendirdiÖnceki Haber

Osmaniye’de İlçe Milli Eğitim Müdürleri...

OŞYAD 19. Kuruluş yıldönümünü Türkü ve Şiirlerle kutladıSonraki Haber

OŞYAD 19. Kuruluş yıldönümünü Türkü ve Ş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar