DOLAR32.397
EURO35.0643
ALTIN2326.7
BIST9138.9
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Osmaniye’de Sportif yetenek taramaları yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’de Sportif yetenek taramaları yapıldı
Abone ol
Osmaniye’de sportif yetenek taramasına katılan 37 sporcuya spor malzemeleri dağıtıldı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’de sportif yetenek taramasına katılan 37 sporcuya spor malzemeleri dağıtıldı.

Osmaniye Çok Amaçlı Spor Salonunda düzenlenen programa Vali Yılmaz’ın yanı sıra İl Gençlik ve Spor Müdürü Sedat Acar, siyasi parti temsilcileri, sporcular ve aileleri katıldı.

Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı sonucunda çeşitli branşlara yönlendirilen 37 sporcumuza, Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından gönderilen spor malzemeleri, Vali Dr. Erdinç Yılmaz tarafından dağıtıldı.

Programda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Sedat Acar, projenin 2018 yılında başladığını ifade ederek, Türkiye’de bütün illerde olduğu gibi İlimizde de yapılan yetenek taraması sonucunda çocukların hangi spor branşına uygun olacağının belirlendiğini ve buna göre yönlendirildiğini kaydetti.

Sporcuların yönlendirildikleri sporlara devam etmeleri ile Türkiye sporuna yeni yetenekler, başarılı sporcuların kazandırılmış olacağını da belirten İl Müdürü Acar, 2022-2023 döneminde 11.200 başvuru yapıldığını ve bu öğrenciler arasından taramalar neticesinde belirlenen 552 yetenekli sporcunun eğitimlerinin devam ettiğini kaydetti.

Branşlara yönlendiren 37 sporcuya içerisinde, eşofman takımı, antrenman tişörtü, ayakkabı, çorap, şapka, boyunluk, şort ve havlunun olduğu sırt çantasından oluşan spor malzemelerin verileceğini ifade ederek, sporda en büyük destekçi olan ailelere ve tüm sporculara başarılar diledi.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, konuşmasının başında merkez üssü Düziçi ilçemiz olan 4.6 şiddetindeki depremden söz ederek, “Bütün hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Osmaniye’mizi, Ülkemizi, bütün insanlığı Allah bütün felaketlerden korusun.”dedi.

Vali Yılmaz, konuşmasının devamında çocukların spora yeteneklerinin erken yaşta tespit edilmesinin ve onların spora yönlendirilmelerinin önemini vurgulayarak, “Osmaniye’miz sporda çok güzel sonuçlar elde ediyor. İnanıyorum ki önümüzdeki süreçte sporcularımızın başarıları daha da artarak devam edecek. Bu gayretimiz sürüyor.

Çok Amaçlı Spor Salonumuz bu anlamda sporcularımızın başarısına çok katkıları olacak. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz heyecanla istekle çalışmalarına devam ediyor.”dedi. Tüm sporcularımıza başarılar dileyen Vali Yılmaz, çocuklarını spora yönlendiren ve bu konuda onlara destek veren ailelerine teşekkür etti. 

Sporcuların gösterilerinin ardından Vali Dr. Erdinç Yılmaz, sporculara malzemelerini dağıtarak, başarılar diledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Okullarda ikinci yarıyıl dersleri bugün başlıyorÖnceki Haber

Okullarda ikinci yarıyıl dersleri bugün...

Kaymakam İlhan, Köy ziyaretlerini sürdürüyorSonraki Haber

Kaymakam İlhan, Köy ziyaretlerini sürdür...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar