DOLAR32.4524
EURO35.6516
ALTIN2326.2
BIST9079.9
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Arıcılar Derneği Başkanı Topal; “Polen vitamin deposudur”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Arıcılar Derneği Başkanı Topal; “Polen vitamin deposudur”
Abone ol
Düziçi Tarım Hayvancılık ve arıcılık Dayanışma Derneği Başkanı, İsmet Topal, arı poleninin doğal vitamin deposu olduğunu belirterek bir açıklama yaptı.
Osmaniye haberleri

Düziçi Tarım Hayvancılık ve arıcılık Dayanışma Derneği Başkanı, İsmet Topal, arı poleninin doğal vitamin deposu olduğunu belirterek bir açıklama yaptı.

Dernek Başkanı Topal, 2022 yılında yeni alınan arı poleni ile ilgili  yaptığı açıklamasında; “Bal arılarımız arı polenini Akdeniz bölgemizde doğadaki yetişen, rengarenk çiçeklerden toplamaktadır.

Arılar poleni, bin bir çeşit çiçeklerden, çiçek çiçek dolaşarak elektrostatik yükü nedeniyle vücuduna yapışan polenleri nektar vasıtasıyla nemlendirerek arka ayaklarındaki özel boşluklara ya da karın kısmındaki tüyler grubuna doğru iterek toplar.

Kovana girerken kovanın önüne ve altına özel yapılmış polen filtrelerlerinden geçerken bu polenler alttaki polen kabına düşerler ve orada toplanırlar.

Özelliklerinin kaybolmaması için başka bir işlemden geçmeden sadece doğal yollarla kurutulur. Arı poleni kalitesi içerdiği renk dağılımına, toplandığı bölgeye göre değişiklik gösterir.

Akdeniz bitki örtüsü yani bizim yaşadığımız bölge doğadaki flora yani bitki çeşidi bakımından çok zengin bir bölgedir. Bu yüzden polenlerimiz çok kalitelidir.”dedi.

BİLİM ADAMLARINCA DA VİTAMİN DEPOSU OLDUĞU BİLİNİYOR

Dernek Başkanı Topal açıklamasının devamında;

“Arı Poleni bilim adamlarınca, vitamin, mineral, protein, aminoasit. yani yaşam için gerekli pek çok unsuru en yüksek oran ve kalitede içerir, Bitkisel yaşamın özünün özü diye adlandırılan polenin bir diğer adı ise "mükemmel gıda"dır.

32 gram polen kullanımı ile bir yetişkinin günlük protein gereksiniminin tamamen karşılanabileceğini, bir tatlı kaşığı polende 2 kilo yağsız ve kemiksiz et tüketimiyle alınabilecek kadar aminoasit bulunduğu belirtilmektedir. 

İnanılmaz oranlarda esanisyel ve B vitamini zindeliğe ve karaciğer sağlığına katkı sağlar. Büyüme çağında olanlara tüm ihtiyaç duydukları protein ve tüm esansiyelleri ( bedende üretilemeyen tüm aminositleri ) sağlar. En yakın takipçisinden 200 kat daha fazla antioksidandır.

( Kansere karşı koruyucudur.) Polenin bir tatlı kaşığında 2 kilo kemiksiz ve yağsız et ya da 12 litre sütteki kadar esansiyel bulunur.

Ari poleni, araştırmalara göre beden tarafından Total sindirimi sadece 2 saat süren en kolay hazmedilen ve içerdiği esansiyel ve gıdalarla en hızlı şekilde vücudumuzda dolaşıma giren besinlerden biridir.

Öğün sonraları beden kanının önemli bir kısmının sindirimde rol oynamasıyla gelen performans kaybı yaşanmaz. Bilakis polen ile gelen ekstra performans da eklenir.

Yoğun iş hayatı ve toplantıları olan, işadamları ya da zindeliğe ihtiyaç duyan bilim insanları ve öğrenciler polenin bu özelliğinden yararlanmak için bazı öğünlerinde sadece polen alabilirler.

Bu şekilde ihtiyaç duyulan tüm esansiyel ve besinler alınmış olurken uzun süre tokluk hissi de duyulur. Ağır hastalıklarla mücadelede polen kullanımı önemli bir gıda desteği olarak ağır süreci taşımada bünyeyi desteklemektedir.

Arı Poleninin faydaları bilim adamlarınca şu başlıklarla özetlenmiştir.

Yüksek Performans getirir. Anabolik etkileri (32 gr ve üstü tüketimlerde) yani kas-adale yapıcı ve güçlendirici özelliği vardır.

Büyüme çağındakilere ihtiyaç duydukları tüm esansiyelleri barındırır.

İçerdiği Flavonoidler en yakın takipçilerinden 200 kat fazla antioksidan özellik taşır.

Çok zengin bir aminoasit ve protein kaynağıdır.Protein kalitesi yüksektir.

B Kompleks vitaminleri yönünden çok zengindir; bir çay kaşığı kadar polen organik ve doğal bir arı ürünü olarak metabolizmanın tüm B vitaminleri ihtiyacını karşılar.

Günde iki-üç tatlı kaşığı(10-15 gr.)tüketimde ise tüm vitaminlerden yeterli ve yararlı düzeylerde alınmış olur, ancak C vitamini yönünden zayıf içeriklidir.

Tam bir mineral deposudur. İnsana gerekli tüm minerallerden yoğun miktarlarda içerir.

Saklama koşulları: Arı Polenini buzdolabınızın raf bölümünde 18 ay süreyle saklayabilirsiniz.

Kullanım şekli: İlk kez Arı Poleni alımı yapanlar bir çay kaşığı gibi küçük miktarlarla başlamaları ideal dozlara zaman içerisinde yavaş yavaş çıkmaları önerilir.! pek çok şekilde kullanabilirsiniz.

Önce, bir çay kaşığı miktar ile başlayıp her gün biraz artırarak bir-iki hafta içinde 10-15gr miktara ulaşabilirsiniz. En ideal kolanlımı 10-15 gram arasındadır.

Polen, Çok hafif ısıtılmış suda çayda şekerin eridiği gibi hemen çözülür. Bu çözeltiyi ister meyve suyuyla, ister sütle beraber isterse sade şekilde kullanabilirsiniz.

Tadı biraz şekerimsidir. Ancak, ağız tadınıza uymaz ise ve başka besin katkılarıyla tüketebilirsiniz.

Bir kaşıkla ağzınıza atıp üzerine bir bardak su içerek hap gibi de yutabilirsiniz.

Kullanım dozunu 32 gr'ın üzerine ise kesinlikle çıkarmayınız.
Yukarıda yer alan miktarlar yetişkinler içindir. Çocuklar için ise 3-5 gr'lık bir tüketim yeterlidir.

Yaş aralığı 2-6 olan çocuklar için ise günlük tüketim 2 gr. olarak tavsiye edilmektedir.

Öte yandan, gelişme çağındaki çocuk ve gençlerde polen kullanımı zihinsel ve bedensel gelişmelerine yardımcı olur.

Polenin tadı çocukların hoşuna gitmeyebilir. Çocuklarımıza şekerli süt ya da bal içinde karıştırarak verebiliriz

Yan Etkileri:Saptanmış herhangi bir yan etkisi rapor edilmemiştir. Bahar Nezlesi de denilen Polen alerjisi olanlar ise kesinlikle kullanmamalıdırlar.

Değerli arkadaşlarım; Cenab-ı Allah’ın bizlere verdiği bu doğal şifa kaynaklarını yeteri kadar kullanmıyoruz. Artık daha çok kullanmalıyız.

Kullandığımız ilaçların bir çok faydasının yanında Zaralarının olduğunu bilmeyen insanımız çok azdır. Artık ilgili bakanlıklarımızda bu doğal şifa kaynaklarını Altarnetif tıp olarak nitelendirmektedir.

Buna göre yapılan doğal bitkilerden olan karışımlara müsaade ederek insanlarımızın sağlıklı yaşam sürdürmelerine katkı sağlamaktadır.

Bütün vatandaşlarımızın bilimsel olarak faydaları belirlenmiş kendi ürettiğimiz doğal gıdaları tüketerek, ailesiyle, eş dost ve akrabaları ile sağlıklı, huzurlu bir şekilde yaşam sürmelerini, Cenab-ı Allah’dan diliyor, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.”dedi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hasanbeyli ilçesi “Kitap fuarı” ile tanıştıÖnceki Haber

Hasanbeyli ilçesi “Kitap fuarı” ile tanı...

Kültür-Sanat etkinlikleri Osmaniye’de 2 Gün sürdüSonraki Haber

Kültür-Sanat etkinlikleri Osmaniye’de 2...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar