DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
BIST9693.4
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Kültür-Sanat etkinlikleri Osmaniye’de 2 Gün sürdü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kültür-Sanat etkinlikleri Osmaniye’de 2 Gün sürdü
Abone ol
5. Uluslararası Akdeniz Kentleri Kültür ve Sanat  buluşması etkinlikleri 9-14 Mayıs tarihleri arasında; Mersin, Adana, Antakya, Antalya ve Osmaniye il merkezleri ile Fethiye, Demre, Anamur, Tarsus, Düziçi ve İskenderun ilçelerinde eş zamanlı olarak düzenlendi.
Osmaniye haberleri

5. Uluslararası Akdeniz Kentleri Kültür ve Sanat  buluşması etkinlikleri 9-14 Mayıs tarihleri arasında; Mersin, Adana, Antakya, Antalya ve Osmaniye il merkezleri ile Fethiye, Demre, Anamur, Tarsus, Düziçi ve İskenderun ilçelerinde eş zamanlı olarak düzenlendi.

Akdeniz Kentleri Kültür ve sanat etkinliklerine Osmaniye’de “Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği” ev sahipliğinde gerçekleşti.

Osmaniye etkinlik programı 11-12 Mayıs tarihlerinde, Kent Müzesi bahçesinde saat:11.00-19.00 arasında düzenlendi.

Etkinlik programı karikatür, resim ve fotoğraf sergilerinin açılışı ile başladı. Sergi kapsamında Mimar Haydar Aktürk (Karikatür), Mustafa Bardak ve Selahattin Ölmez (Fotoğraf), Osmaniye Merkez 7 Ocak İlkokulu birinci sınıf öğrencisi Mahmut Buğra Yılmaz (Resim) eserleri yeraldı.

Sergilerin gezilmesinin ardından programın açış konuşmasını  OŞYAD Başkanı ve etkinliklerin İl  Temsilcisi Mustafa Bardak tarafından yapıldı.

Bardak, Etkinlikler hakkında bilgi verdikten sonra, programa katılan ve katılacak olanlar ile izlemeye gelenlere teşekkür etti.

Açış konuşmasının ardından, Ozan Duranoğlu (Mahmut Eynallı), Yörük Kızı (Hatice Abul), Kul Yusuf (Yusuf Dalkılıç), Nurdoğan Çolakkadı, Dursun Yeşiloğlu, Ali Demirci ve Zekeriya Gözübenli bağlama eşliğinde  THM eserlerini seslendirdiler.

Saat:13.00’de Eğitimci-Yazar Ahmet Eroğlu; “Nazım Hikmet’in bilinmeyen yanları” konulu sunumunu yaptı.

Eroğlu konuşmasına başlarken, Osmaniye doğumlu olduğunu ve kendi memleketinde ilk defa bir kültür-sanat etkinliğine davetli olarak katılıp sunum yapmaktan onur duyduğunu vurguladı.  Aynı zamanda babasının da kendisini dinlemeye gelmiş olmasından ayrıca mutluluk duyduğunu belirten Ahmet Eroğlu, Nazım Hikmet ile ilgili araştırma yazılarından yola çıkarak “Bilinmeyen yönlerini” anlatacağını söyleyerek sunumuna başladı.

Saat:14.00’te ise  THM Derleyicisi Dr. Halil Atılgan, sunumuna başlamadan önce; Osmaniye ve  yöresini iyi bildiğini ve bu yörede çok sayıda THM eserini derlediğini vurgulayarak, Çukurova’nın Türk Halk müziği alanında geniş kültüre sahip olduğunu belirtti.

Dr. Atılgan,  program için  kapalı alanda görsellerle geniş kapsamlı  bir sunum hazırladığını  vurguladı.  Atıygan, Etkinliğin  açık alanda yapılması nedeniyle özetle “THM eserleri” üzerine konuşacağını  belirterek yaklaşık bir saatlik bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumların ardından OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak Eğitimci-Yazar Ahmet Eroğlu’na “Teşekkür Belgesi”, THM derleyicisi Dr. Halil Atılgan’a katkılarından dolayı plaket takdim etti. 

Osmaniye Belediye Başkanı Yardımcısı Hüseyin Azizoğlu etkinlikte yaptığı konuşmada; “Osmaniye’miz adına kültür ve sanat etkinlikleri ile ismini duyuran ve bu uğurda da yoğun çalışmalar yapmakta olan OŞYAD yönetimi ve üyelerini kutluyorum. Bugün Akdeniz bölge illerini kapsayan güzel bir etkinliğin Osmaniye’mizde de gerçekleştirmiş olması bizleri mutlu kılmaktadır. Ayrıca bu etkinlik kapsamında ilimize gelerek sunumlar yapan Ahmet Atılgan ile Dr. Halil Atılgan beylere de teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz”diye konuştu.

Program şiirlerin okunması ile devam ederken, saat:18.00’de ise Çukurova Halk Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği (ÇUHADER) üyelerinin solist olarak katıldığı THM programı ile ilk günkü etkinlikler sona erdi.

ETKİNLİKLER İKİNCİ GÜNDE DE DOLU DOLU GEÇTİ

Kültür ve sanat etkinlikleri programı  ikinci günü THM eserleri ile ile başladı.

Saat:12.00’de “Gönül Dostları tiyatro grubu” oyunlarını sergiledi. Kadir Çolak, Mehmet Menet, Vedat Sert ve Selahattin Ölmez’den oluşan tiyatro grubunun doğaçlama oyunlarının ardından THM programı başladı.

 Mahmut Eynallı, İbrahim Karagülle, Yusuf Dalkılıç, Zekeriye Gözübenli, ve İmam Sayın   türküleriyle  programı renklendirdiler.

Etkinlikler kapsamında şair ve yazarlar da kitaplarını okucularıyla buluştururken, programın şiir bölümünde ise; Hatice Bahar, Selahattin Ölmez, Mustafa Yeydem, İbrahim Şadi Çenet, Melek Avcı Çoşkun, Ramazan Eren, Özge Ceren Holdur, Esra Özer, Ali Köşker, Seyfi Metin, Ali Görmüş, Elife Ergan, Mustafa Zincirkıran, Nurettin Algül, Kamil Yanar,Bilal Turgut, Ali Gedik, Metanet Abuşva, Mustafa Bardak, Mustafa Kestek, Emin Karabıyık ve Nursel Seçer  şiirlerini yorumladılar.

Etkinliklerin ikinci  günkü program;  Turgay Aşkın ve Nursel Seçer (Nurseli)’nin THM eserlerini okumalarının ardından, katkıda bulunanlara OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak’ın “Teşekkür Belgesi” takdimleri ile sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Arıcılar Derneği Başkanı Topal; “Polen vitamin deposudur”Önceki Haber

Arıcılar Derneği Başkanı Topal; “Polen v...

Osmaniye’de Yenidoğan Canlandırma uygulayıcı eğitimiSonraki Haber

Osmaniye’de Yenidoğan Canlandırma uygula...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar