DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6
BIST9915.6
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Validen evlerinin tamirini isteyen şehit ailelerine, yeni evler yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Validen evlerinin tamirini isteyen şehit ailelerine, yeni evler yapıldı
Abone ol
Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz’dan evlerinin tamir, bakım ve onarımını isteyen şehit ailelerine yeni evler yapılarak teslim edildi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz’dan evlerinin tamir, bakım ve onarımını isteyen şehit ailelerine yeni evler yapılarak teslim edildi.

Vali Yılmaz, Sivil Terör Şehidi Osman Kaya’nın eşi Seher Kaya ve Şehit Mehmet Aydın’ın kızı Meryem Aydın’ın merkeze bağlı Küllü Köyünde İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan evlerinde ziyaret etti.

Ziyarette Vali Yardımcısı Âdem Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mesut Ovalı da yer aldı.  Küllü Köyü sakinleri tarafından karşılanan Vali Yılmaz, köy sakinleri ile bir süre sohbet etti.

Küllü Köyü sakinleri Vali Yılmaz’a ziyareti için teşekkür ettiler.

Vali Erdinç Yılmaz, ilk olarak 5 Nisan 1995 tarihinde Hatay’ın Dörtyol İlçesi Kuzuculu Mahallesi Ahmetçiğin Düzü Mezrasında bölücü terör örgütü mensupları tarafından şehit edilen Sivil Terör Şehidi Osman Kaya’nın ailesini ziyaret etti.

Aile ile bir süre sohbet eden Vali Yılmaz, çocuklara hediyeler verdi.

SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRDİK

Şehit ailesini daha önce de ziyaret ettiğini ifade eden Vali Erdinç Yılmaz, “Geçen yıl ziyaretimde, Şehidimizin eşi evinin tamirini istemişti ama evi onarılacak durumda değildi.

Şehidimizin eşi Teyzemize yeni, sıfırdan bir ev yapacağımızı söylediğimde, Teyzemiz “Bu gerçek mi rüya mı?” demişti. Bugün hamdolsun Teyzemize olan sözümüzü yerine getirdik, evi de en güzel şekilde yapıldı.

Allah Devletimize zeval vermesin. Biz devlet olarak her zaman Şehitlerimizin ailelerinin yanındayız, onlar bizim başımızın tacı. Şehitlerimizin haklarını hiçbir zaman ödeyemeyiz.

Şehitlerimizin hatıralarına, yakınlarına sahip çıkmayı boyun borcu biliyoruz. Bu anlayışla hareket ediyoruz. Eğer bu borcumuzu yerine getirebiliyorsak ne mutlu bize.

Şehitlerimizin yakınlarının mutlu olması bizim mutlu olmamız demek. İnanıyorum ki teyzem de çok mutlu oldu. Güle güle otursunlar.”dedi.

Şehit eşi Seher Kaya da Vali Erdinç Yılmaz’a teşekkür ederek, “Allah Devletimizden de Valimizden de razı olsun. Çok teşekkür ediyorum, çok mutlu oldum.”dedi.

Vali Yılmaz, daha sonra şehit Mehmet Kızıl'ın kızı Meryem Aydın'ın İl Özel İdaresi tarafından yapımı devam eden evinde ziyaret etti.

Şehit kızı ve ailesi ile bir süre sohbet eden Vali Yılmaz, “Eviniz en kısa sürede tamamlanacak. Söz vermiştik yaptık, güle güle oturun.

Siz mutlu olduğunuzda biz de mutlu oluyoruz. Allah mutluluk versin.”dedi. Ziyaret sonunda şehit Meryem Aydın, Vali Yılmaz’a teşekkür etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye merkezli 4 ilde PKK/YPG operasyonu: 2 tutukluÖnceki Haber

Osmaniye merkezli 4 ilde PKK/YPG operasy...

Bahreyn VizeSonraki Haber

Bahreyn Vize

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar