DOLAR32.3695
EURO34.9725
ALTIN2325.3
BIST9079.9
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Bahreyn Vize

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bahreyn Vize
Abone ol
Bahreyn Krallığı’na seyahat etmek isteyen ulusal yani umuma mahsus bordo pasaport sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları seyahatlerini yapabilmeleri için Bahreyn vizesi almaları gerekir.
Osmaniye haberleri

Bahreyn Krallığı’na seyahat etmek isteyen ulusal yani umuma mahsus bordo pasaport sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları seyahatlerini yapabilmeleri için Bahreyn vizesi almaları gerekir.

Türk vatandaşlarının Bahreyn seyahatleri için almak zorunda oldukları vize ile Bahreyn Krallığı’nın vatandaşlarının Türkiye Cumhuriyeti’ne seyahat yapmaları gerektiğinde tabii oldukları vizeler karşılıklı olarak sınırlarda verilmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti hususi, diplomatik ile hizmet pasaportu olan kişiler, 180 gün içerisinde 90 günü aşmayacak şekilde olacak vize başvuruları için Bahreyn vizesi başvurusunda bulunmaları mecburidir.

Bahreyn’e gitmeyi düşünen kişiler Bahreyn Konsolosluğu, Bahreyn Büyükelçiliği ile Bahreyn Konsolosluğu tarafından yetki verilen vize başvuru merkezleri ile seyahat acenteleri ile başvuruda bulunabilirler.

Bahreyn Vizesi Nedir?

Bahreyn’e seyahat edecek olan umuma mahsup pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Bahreyn’e yapacağı turistik seyahatlerine 15 gün ikamet süreli seyahat vizelerini sınır kapılarında alabilirler.

Fakat yapılacak seyahatlerin sağlıklı koşullarda olması için seyahat yapılmadan alınması daha uygun olur. Gerekli görüldüğü zaman ikamet süreleri 15 gün daha uzatılabilir.

Buna karşılık Ulusal pasaport sahibi Bahreyn vatandaşları da Türkiye’ye yapacakları seyahatleri için 30 gün geçerli olacak vizeleri sınır kapılarından alabilirler.

Bahreyn Vizesinden Muaf Olanlar
Ulusal (Umuma Mahsus, Bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşları Bahreyn Krallığı’na giriş yapmaları için Bahreyn vizesi almaları gerekir.

Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) pasaportu ile Diplomatik (Siyah ile Kırmızı) pasaport sahibi ılan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 180 gün içinde 90 günü aşmayacak seyahatler için Bahreyn vize işlemlerine tabi olmaktadır.

Bahreyn Vize Başvurularında Dikkat Edilecek Konular

* Bahreyn vize işlemleri için kullanılacak pasaportta 2 adet boş sayfa bulunması gerekir.

* Türkiye ve Bahreyn Resmi tatil günlerinde Bahreyn Konsolosluğu işlem yapmamaktadır.

* Bahreyn Konsolosluğu’na vize başvurusu için verilecek pasaportun geçerlilik süresi seyahatin bitmesinden 6 ay daha devam eder.

* 12-18 yaşa arası kişiler vize başvurularında anne veya baba ile yasal vasi olan kişiler ile bu izni beyan eden noter tasdikli belge ile yapmaları gerekir.

* Bahreyn Konsolosluğu’na vize için verilen seyahat belgeleri yani pasaport 10 yıldan eski olmayacaktır.

Bahreyn Vize Reddi Nedenleri

Bahreyn vize başvuruları bazı durumlarda red yani olumsuz olarak sonuçlanmaktadır. Bahreyn Konsolosluğu tarafından istenen şartların tam olarak yerine getirilmemesi durumunda vize başvuruları red olmaktadır. Bahreyn vize başvurularının red olmasına neden olan durumlar şunlardır.

* Bahreyn’e yapılacak olan seyahatin amacını tam olarak belirtmemek

* Sahte evrakların verilmesi veya eksik evrakların olması

* Geçerli pasaporta veya seyahat belgesine sahip olmaması

* Aynı ülke içinde daha önceden sınır dışı edilmiş olması

* Seyahat tarihinin bitiminde kişinin ülkeden ayrılacağını gösteren belgelerin verilmemesi

Bahreyn Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Bahreyn’e seyahat edecek kişiler Bahreyn vizesi almaları gerekir. Bahreyn vizesi için gerekli olan belgeler genel olarak şunlardır.

* Bahreyn Vize başvuru formu

* Bahreyn vize başvuru randevu formu

* Vize başvurusu yapacak kişinin kimliği

* İkametgah ilmühaberi

* Nüfus kayıt örneği

* 2 adet biyometrik fotoğraf

* Bahreyn vize başvurusunu yapan kişinin banka hesap hareketleri

* Seyahat sağlık sigortası

* Bahreyn seyahati için alınan uçak biletleri

* Bahreyn ülkesine giriş ve çıkış tarihleri

* 18 yaşından küçükler için anne baba izin belgesi

* Öğrenci ise öğrenci belgesi

Bahreyn E- Vize Uygulaması

Bahreyn vize başvurusu yapmak için E-vize uygulamasını başlatmıştır. Bahreyn Konsolosluğu’na gidilmeden vize başvuruları elektronik ortamda yapılmaktadır.

Bahreyn E- vize başvuru formu İngilizce olarak doldurulması gerekir. Bahreyn vize başvuruları başvuru yapıldıktan sonra 5 iş günü içerisinde olumlu veya olumsuz olarak bildirilmektedir.

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Validen evlerinin tamirini isteyen şehit ailelerine, yeni evler yapıldıÖnceki Haber

Validen evlerinin tamirini isteyen şehit...

Güneysu İlkokulu öğrencilerinden TEKNOFEST BaşarısıSonraki Haber

Güneysu İlkokulu öğrencilerinden TEKNOFE...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar