DOLAR32.3018
EURO34.9199
ALTIN2395.1
BIST10247.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Vali Yılmaz: Şiddetin dinimizde ve kültürümüzde yeri yok

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Yılmaz: Şiddetin dinimizde ve kültürümüzde yeri yok
Abone ol
Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, insanlığa yakışmayan şiddetin bitirilmesi mücadelesi herkes için çok önemli olduğunu belirterek, “Şiddetin, ne yüce dinimizde ne kültürümüzde yeri yok.” Dedi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, insanlığa yakışmayan şiddetin bitirilmesi mücadelesi herkes için çok önemli olduğunu belirterek, “Şiddetin, ne yüce dinimizde ne kültürümüzde yeri yok.” Dedi.

2022 Yılı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu ikinci toplantısı Vali Erdinç Yılmaz başkanlığında Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Baro Başkanı İbrahim Halil Yavuzdoğan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul,  İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Azizoğlu, İl Müftüsü Ali Çakmak ve ilgili kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri katıldı.

HEDEF, KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN TAMAMEN BİTİRİLMESİ

Toplantının başında konuşan Vali Erdinç Yılmaz, “Çalışmalarımızı kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Hedefimiz İlimizde kadına yönelik şiddetin tamamen bitirilmesi.



Öncelikle şiddetin neden kaynaklandığı konusunda çok düşünmemiz ve bunu yok edecek çalışmalar yapmamız gerektiğini düşünüyorum. 

Şiddetin, ne yüce dinimizde ne kültürümüzde yeri yok. İnsanlığa yakışmayan şiddetin bitirilmesi mücadelesi hepimiz için çok önemli.

Bu mücadelede katkısı olan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Vali Yılmaz, sözlerinin devamında şiddetle mücadelede yapılacak önerileri değerlendireceklerini de belirterek, “Hep birlikte bu hususta kafa yormamız gerekiyor.

Zaman zaman görsel ve yazılı medyada yer alan şiddet haberleri ve oluşturduğu kötü sonuçlar maalesef hepimizi çok üzüyor.



Bu mücadele gerçekten çok gerekli ve bu nedenle bu mücadeleyi en iyi şekilde verme azmi içinde olmamız gerekiyor.” dedi. Vali Yılmaz toplantının hayırlı olmasını dileyerek sözlerine son verdi. 

Vali Yılmaz’ın konuşmasının ardından Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) tarafından 2022 yılı Ocak-Haziran döneminde gerçekleştirilen ve Temmuz-Aralık aylarında gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler hakkında sunum yapıldı.

Toplantının son bölümünde sorunlar ve çözüm önerileri değerlendirildi.


 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye Valiliği güneş enerjisi ile kendi elektriğini üretecekÖnceki Haber

Osmaniye Valiliği güneş enerjisi ile ken...

Akşam saatlerindeki sağanak yağış, etkili olduSonraki Haber

Akşam saatlerindeki sağanak yağış, etkil...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar