DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.9
BIST9915.6
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Akşam saatlerindeki sağanak yağış, etkili oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akşam saatlerindeki sağanak yağış, etkili oldu
Abone ol
Osmaniye’de akşam saatlerinde gök gürültüsü ile birlikte başlayan sağanak yağış, hayatı olumsuz yönde etkiledi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’de akşam saatlerinde gök gürültüsü ile birlikte başlayan sağanak yağış, hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Sağanak yağış nedeniyle ev ve işyerleri sel suları altında kalırken, Musa Şahin bulvarı üzerindeki Devlet Bahçeli alt geçidi trafiğe kapatıldı, Sanayi sitesinde çok sayıda araç sulara gömüldü, bazı mahallelerde elektrikler kesilirken, cadde ve sokaklardan akan sel suları araç ve yayalar için zor anlar yaşanmasına neden oldu.

Osmaniye’de saat: 18.30 sıralarında başlayan sağanak yağış günlük hayatı olumsuz yönde etkiledi. Evlerine dönmek isteyen vatandaşlar cadde ve sokaklardaki sel suları nedeniyle zor anlar yaşarken, Devlet Bahçeli alt geçidi su baskını nedeniyle trafiğe kapandı.

Küçük Sanayi Sitesindeki  oto tamirhaneleri önünde bulunan  20’den fazla araç sel sularına gömülürken, traktörlerle kurtarma çalışmaları yapıldı.

Bu arada çok sayıda işyeri sel suları altında kalırken, gök gürültülü ve fırtına ile birlikteki sağanak yağış nedeniyle bazı Mahallelerde elektrik kesintileri ile birlikte içme sularının da kesildiği görüldü.

Bazı Mahallelerde ise bazı evleri su bastı, sokaklardan akan sel sularını vatandaşlar kendi olanakları ile tahliye etmeye ve suyun akış yönünü değiştirmeye çalıştıkları görüldü.

Fırtına nedeniyle bazı evlerin çatılarında hasar oluşurken, çarşı merkezindeki bazı caddeler üzerindeki işyerleri, şehirler arası otobüs terminali önünde su birikintileri nedeniyle ulaşım bir süre aksadı.

Osmaniye Belediyesi ile AFAD ekipleri  su baskınları karşısında tahliye çalışmalarına başlarken,  gece yarısından sonra şiddetini azaltan yağış sabah saatlerine kadar devam etti.

Sel sularından zarar gören ev ve işyerlerinden zarar tespit çalışmaları ile  hasarların onarılması çalışmalarına başlandığı bildirildi.

AFAD’TAN, YAĞIŞLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPILDI

Osmaniye’deki sağanak yağışla ilgili  İl Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürü Serhat Bulut açıklama yaptı.

AFAD İl Müdürü Bulut, yağışların saat:18.30 sularında başladığını belirterek, saatler:18.45’ten itibaren  su baskınları ihbarları almaya başladıklarını vurguladı.

İl Müdürü Bulut açıklamasında; “Su baskınları ihbarlarını aldığımız ilk andan itibaren,  Müdürlüğümüz bünyesinde 3 ekip 9 personel, Osmaniye Belediyesi 6 ekip ve 20 personel, Toroslar Edaş 6 ekip ve 14 personel ile çalışmalarına başlamıştır. Saatler 20.30 sularında 215 ev, işyeri ve ahır ile Devlet Bahçeli Alt geçidinde  su baskını ihbarlarını aldık. Meydana gelen yağış ve su baskınları nedeniyle  ilimizde can kaybı yaşanmamıştır.  Kent merkezinde saat:19.00 sularında 12 mahalle elektrik kesintileri meydana gelmiştir. Saat 20.00 sularında 8 Mahalleye elektrik enerjisi verilirken, Raufbey, Yıldırım Beyazıt, Esenevler ve Şirinevler Mahallelerinde kısmi olarak elektrik enerjisi verilememiş, çalışmalar devam etmektedir. Osmaniye Merkeze bağlı Sakızgediği, Kırmıtlı ve Yeniköy Köylerinde kesinti ile ilgili enerji verilmesi çalışmaları devam etmektedir. Elimizdeki bilgilere göre  bir metruk bina yıkılmış,  3 işyerinin çatısı kısmen çökmüş, genel olarak evlerin bodrum katlarında su baskınları meydana gelmiş, 2 hastanenin bodrum katlarında meydana gelen su baskını nedeniyle elektrik kesintileri  yaşanırken AFAD tarafından bu hastanelere Jenaratör desteği sağlanmıştır. Sağanak yağış saat:20.20 sıralarında  etkisini kaybetmesi ile süreç hassasiyetle takip edilmektedir.”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Yılmaz: Şiddetin dinimizde ve kültürümüzde yeri yokÖnceki Haber

Vali Yılmaz: Şiddetin dinimizde ve kültü...

Yağış nedeniyle, 215 adet ev, işyeri, ahır ve alt geçitte su baskını ihbarı alındıSonraki Haber

Yağış nedeniyle, 215 adet ev, işyeri, ah...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar