DOLAR32.2553
EURO34.7135
ALTIN2400.4
BIST10247.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Ulaşlılar, “Hısım-Akraba” buluşma etkinliği düzenledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ulaşlılar, “Hısım-Akraba” buluşma etkinliği düzenledi
Abone ol
Ulaşlı Toplulukları Kültür, Araştırma, Geliştirme ve Bilim Derneği, Sonbahar “Hısım akraba buluşması” etkinliği düzenledi.
Osmaniye haberleri

Ulaşlı Toplulukları Kültür, Araştırma, Geliştirme ve Bilim Derneği, Sonbahar “Hısım akraba buluşması” etkinliği düzenledi.

Osmaniye Merkez Ulaşlı Mahallesi’ndeki 7 Ocak parkı içerisinde dernek binası bahçesinde gerçekleşen program saat:10.30’da başladı.

Osmaniye Merkez ve ilçeleri başta olmak üzere, Adana, Mersin, Gaziantep, Hatay illeri ile, Dörtyol ve Erzin ilçelerinde yaşayan Ulaşlı aşiretlerinin bireyleri eş ve çocukları ile birlikte “Hısım-Akraba buluşması” etkinliğinde bir araya geldiler.

Dernek Başkanı Baki Teke, yaylaya göç mevsiminin başlaması ile birlikte “Göç ateşi” etkinliği düzenlediklerini belirterek, Sonbahar mevsiminde de  Ulaşlılar’ın birbirleriyle kaynaşması, tanışması

 Ve sohbet etmelerini sağlamak amacı ile  bu etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çevre il ve ilçelerden gelen Ulaşlı toplulukları bireyleri, birbirlerini yakından görmenin sevinci ile kaynaşırken, sohbetler edildi, çaylar içildi.

Dernek Başkanı Baki Teke, değişik il ve ilçelerden gelen Ulaşlılar’ın buluşması için hazırlanan programa katılanlara teşekkür ederek, sağlıklı günler dileğinde bulundu.

Program kapsamında; Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy tarafından hazırlanan, Türk dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yunus Emrah Şakir’in editörlüğünde, Ulaşlı Toplulukları derneğinin “Ulaşlılar” isimli kitapçığı konuklara dağıtıldı.

Ulaşlı topluluklarının tarihsel gelişimi ve yaşantısını konu alan kitapçıkta bilgilerde, toplulukların yaşadıkları bölgeler ve aileleri hakkında ayrıca bilgilendirme içeriyor.

Ulaşlı toplulukları dernek Başkanı Baki Teke, konuklarla ayrı ayrı ilgilenerek,  önümüzdeki süreçte yapılması düşünülen etkinliklerle ilgili görüş ve önerilerini dinledi.

Ulaşlı toplulukları “Hısım-Akraba buluşması” programı, yöresel yemekler ile haşlanmış yer fıstığı ikramları ile sona erdi.

Yapılan ikramların ardından  dernek başkanı Teke, katılımlarından dolayı teşekkür ederek, bir sonraki etkinlikte yeniden buluşma dileklerini bildirdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ticaret Bakanı Mehmet Muş: "Enflasyon Bütün Dünyada Ortak Bir Sorun"Önceki Haber

Ticaret Bakanı Mehmet Muş: "Enflasyon Bü...

Sahte banknot satmaya çalışan Suriyeli tutuklandıSonraki Haber

Sahte banknot satmaya çalışan Suriyeli t...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar