DOLAR32.17
EURO35.1537
ALTIN2526.8
BIST10643.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Ticaret Bakanı Mehmet Muş: "Enflasyon Bütün Dünyada Ortak Bir Sorun"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ticaret Bakanı Mehmet Muş: "Enflasyon Bütün Dünyada Ortak Bir Sorun"
Abone ol
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, enerji ve emtia fiyatlarındaki yükselişlerin bütün ülkeleri çok olumsuz etkilediğini belirterek, “Önemli belirsizliklerden bir tanesi de gelecekle alakalı, dünyada bu işin nereye gideceğiyle alakalı belirsizlik aslında en çok da dünyadaki tahminleri zorluyor.
Osmaniye haberleri

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, enerji ve emtia fiyatlarındaki yükselişlerin bütün ülkeleri çok olumsuz etkilediğini belirterek, “Önemli belirsizliklerden bir tanesi de gelecekle alakalı, dünyada bu işin nereye gideceğiyle alakalı belirsizlik aslında en çok da dünyadaki tahminleri zorluyor.

Tahminler zorlandığı zaman da ona göre planlamalar maalesef olumsuz etkilenebiliyor. Türkiye bu şartlar altında yılın ilk yarısında yüzde 7,5 civarında bir büyüme gerçekleştirdi. Bu önemli bir başarıdır.” Dedi.

Bakan Muş, Osmaniye Ticaret Sanayi Odası’nda AK Parti İl Başkanlığınca düzenlenen “2023’e Doğru Şehir Buluşmaları” programına katıldı.

OSMANİYE BİR ATILIM İÇERİSİNDE

Burada bir açıklama yapan Bakan Muş, Osmaniye’nin sanayileşmede gelişmekte olan bir olduğunu ve teşvik anlamında da destekledikleri bir il olduğunu belirterek, “Bir tarafında Kahramanmaraş var, Gaziantep, Adana var. Bunlar da önemli sanayi illerinin olduğu, sanayi tesislerinin bulunduğu vilayetler. Bunların arasında Osmaniye'de bir atılım içerisinde bulunuyor.

Dolayısıyla bunu daha ileriye götürmek daha da yukarılara çıkarmak hepimizin ortak görevi olsa diye düşünüyorum. Bu açıdan, bu anlamda yapılacak olan değerlendirmelere de kanaatlerimizi ifade etmiş olacağız. Belki atılacak olan adımlarda yapılacak istişarelerde farklı fikirler çıkar onları değerlendirme imkânımız olacak. Ama dediğim gibi genel itibariyle Türkiye'nin ne yapmak istediğini, ekonomik olarak, nereye gitmek istediğini, dünyadaki bu durumun, bu beklentilerin nasıl etkilediğini, Türkiye'nin bu anlamda ne kadar etkilendiğini konuşma imkânımız olacak.” Dedi.

ENFLASYON BÜTÜN DÜNYADA ORTAK BİR SORUN

Konuşmasının devamında, enerji fiyatlarında, emtiaya fiyatlarındaki yükselişlerin bütün ülkeleri çok olumsuz etkilediğini ifade eden Bakan Muş şöyle devam etti: “Önemli belirsizliklerden bir tanesi de gelecekle alakalı, dünyada bu işin nereye gideceğiyle alakalı belirsizlik aslında en çok da dünyadaki tahminleri zorluyor.

Tahminler zorlandığı zaman da ona göre planlamalar maalesef olumsuz etkilenebiliyor. Türkiye bu şartlar altında yılın ilk yarısında yüzde 7,5 civarında bir büyüme gerçekleştirdi. Bu önemli bir başarıdır. Dolayısıyla Türkiye'nin makro rakamlarına baktığınız zaman bu rakamlarda sağlıklıdır aslında, bir problemi yoktur.

Enflasyon bütün dünyada ortak bir sorun. Dolayısıyla enflasyon bizim de gündemimizde ve mücadele ettiğimiz önemli konulardan bir tanesi. Dolayısıyla enflasyon konusu az önce de söyledim. Mücadele ettiğimiz bir alan ama onun dışındaki bütün veriler de aslında Türkiye mukayese olarak çok daha iyi durumda. Bunu şunun için söylüyorum. Türkiye’nin geleceği değerli arkadaşlar geleceği aydınlık bir ülke, parlak bir ülke, rakamları sağlıklı bir ülke.

Dolayısıyla bu emtia fiyatları ilahi nihayet bu enerji fiyatları böyle sürecek diye bir durum söz konusu değil. Çünkü bu rakamlar hiçbir dünyada görülmedi. 1970’li yıllarda bir petrol krizi olmuştu. O dönemde böyle ciddi sert yükselişler olmuştum. Onun haricinde dünyada böyle bir tecrübe yaşanmadı. Dolayısıyla bunların normalleşmesini biz de bekliyoruz. Bu normalleşmeyle beraber hem enflasyonda, hem de bu fiyatlardaki dengesizliklerde bir normalleşme sağlanacaktır diye düşünüyorum. Burada hükümetin de aldığı çeşitli tedbirler var. Onların neticesini süreç içerisinde hep birlikte görmüş olacağız.” Dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise gün boyu kentte çeşitli programlara katılacaklarını söyledi. Konuşmaların ardından AK Parti'ye katılanlara rozet takıldı. Programa, AK Parti Osmaniye milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve İsmail Kaya, Gaziantep milletvekilleri Derya Bakbak, Mehmet Sait Kirazoğlu, Ali Şahin ve Müslüm Yüksel, Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ve Adana Milletvekili Tamer Dağlı da katıldı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, daha sonra Osmaniye Valiliğini ve Belediye Başkanlığını ziyaret etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
OKÜ ev sahipliğinde kamu yönetimi forumu gerçekleştirildiÖnceki Haber

OKÜ ev sahipliğinde kamu yönetimi forumu...

Ulaşlılar, “Hısım-Akraba” buluşma etkinliği düzenlediSonraki Haber

Ulaşlılar, “Hısım-Akraba” buluşma etkinl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar