DOLAR32.5686
EURO34.8896
ALTIN2431.3
BIST9645.0
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Toprakkale’de üreticilere soya tohumu dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Toprakkale’de üreticilere soya tohumu dağıtıldı
Abone ol
Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde, yüzde 75’i Bakanlık hibesi olmak üzere üreticilere soya dağıtımı programı gerçekleştirildi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde, yüzde 75’i Bakanlık hibesi olmak üzere üreticilere soya dağıtımı programı gerçekleştirildi.

Tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projesi kapsamında üreticilere soya dağıtımı dağıtım programı, Toprakkale ilçe Tarım Kooperatifi bahçesinde düzenlendi.

Programa Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Toprakkale Kaymakamı Ali İhsan Selimoğlu, Toprakkale Belediye Başkanı Av. Mehmet Daşöz, Türkmen Beldesi Belediye Başkanı Veli Fidan, Toprakkale Ziraat Odası Başkanı Bülent Ulu,  Kamu kurum ve kuruluşları Müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile çiftçiler katıldı.

Soya tohumu dağıtım programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Programın açılış konuşmasını, Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa İlmeç yaptı. İlmeç konuşmasında, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremin ardından çiftçilerin desteklenmesi konusundaki gelişmelere vurgu yaparak; bu kapsamda İl Müdürlüğü olarak çiftçilerin her zaman yanlarında olmaya gayret gösterdiklerini söyledi.

Deprem sonrasında İl Müdürlüğü olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İl Müdürü İlmeç; "Bugün soya tohumu dağıtımı için bir aradayız. Soya özellikle Ülkemiz ekonomisi için çok önemli.

İlimiz için de ayrı bir öneme sahip çünkü bizim alanlarımızın birçok yerinde soya yetiştiriciliği yapılıyor. Türkiye'de soya üretiminde 4. sıradayız.

Soya hem Ülkemiz için, Ülke ekonomimiz için, çiftçimiz için çok önemli bir ürün. Ayrıca bir münavebe ürünü olması bakımından toprağın zenginleşmesi, dinlenmesi, kendini toparlaması açısından da soya yetiştiriciliği önem arz etmekte.

Bu kapsamda biz soya üretiminde hem Merkezde hem Toprakkale'de hem Düziçi'nde hem de Kadirli'deki çiftçilerimize yaklaşık olarak 5000 dekarlık alanda üretilecek bir soya tohumunu çiftçilerimizle buluşturduk. Bugün son noktayı Toprakkale'de koyuyoruz."dedi.

Toprakkale Belediye Başkanı Av. Mehmet Daşöz programda yaptığı konuşmada, pandemi döneminin ardından, 6 Şubat depremlerine değinerek, gıdanın önemine vurgu yaptı.

Belediye başkanı Daşöz sözlerinin devamında; "Ülkemiz ve Bölgemiz toprak bakımından gerçekten zengin.

Çok verimli bir toprağımız ve ovamız var, bu verimli toprağı ne kadar değerlendirebilirsek o kadar Ülkemiz için de Toprakkale'miz için de bir kazanç, katma değer.

Bu noktada Devletimiz her platformda, tarım başta olmak üzere, desteğini hiçbir zaman esirgemedi. Tohumundan, kredisinden, aracından, traktöründen, iş makinesinden her şey hemen hemen teşvik kapsamında ve bunlar çiftçimiz için halkımız için bir kazanç"dedi.

Toprakkale Kaymakamı Ali İhsan Selimoğlu ise;"Devletimiz tarafından birçok teşvik çiftçimize, hayvancılıkla iştigal eden vatandaşlarımıza ulaştırıldı, ulaştırılıyor ve inşallah önümüzdeki dönemde de çok daha fazlası yapılacak.

İlçemiz özelinde de, Sayın Valimizin teşvik ve katkılarıyla, Belediyelerimiz, İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerimiz aracılığıyla da çeşitli çalışmalar yürütülüyor.

Yakın zamanda bir İlçe Tarım binasının kazandırılması söz konusu. Toprakkale'li çiftçilerimiz, hayvancılıkla iştigal eden vatandaşlarımız çok daha nitelikli bir hizmeti daha iyi şartlarda, daha hızlı, konforlu bir ortamda alabilecekler."dedi.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün başarılı bir çalışma süreci geçirdiğini vurgulayarak; "Çiftçilerimize ve hayvancılık yapan, köylerde çalışan ve köylerimizi ayakta tutacak insanlarımıza ne kadar destek olursak aslında ekonomimizin de insanlığın da olmazsa olmaz ürünlerinin, gıdanın üretilmesinin sağlanması, dışa bağımlılığın azalması anlamında da çok önemli.

Hangi alanda olursa olsun dışa bağımlılığı azaltmak, ekonomik  özgürlük, ekonomik bağımsızlık anlamında da çok önemli. Tarımda da teknolojiyi en iyi şekilde kullanmalı, en kaliteli, en doğal ürünleri üretmeliyiz. O zaman kimseye ihtiyacımız olmaz.

Büyük Önder Atatürk'ün dediği gibi "Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, tek bir şeye ihtiyacımız var o da çalışkan olmak." Türkiye Cumhuriyeti Devletine layık, Türkiye'yi ileriye taşıyacak, azimle kararlılıkla çalışmak hepimize bir görevdir."dedi.

Yapılan konuşmaların ardından üreticilere soya tohumlarının dağıtımı gerçekleştirildi.

(Haber: Ayşe Geldi)  


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kadına yönelik şiddetle mücadele değerlendirildiÖnceki Haber

Kadına yönelik şiddetle mücadele değerle...

Evden klima motoru çalan 2 şüpheli yakalandıSonraki Haber

Evden klima motoru çalan 2 şüpheli yakal...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar