DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6
BIST10643.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Osmaniyeli finalist takımlar Teknofest finalinde yarışıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniyeli finalist takımlar Teknofest finalinde yarışıyor
Abone ol
Teknofest 2023 yarışmaları İstanbul Atatürk Hava Limanında Osmaniye’den katılan finalist takımlar hünerlerini sergiliyorlar.
Osmaniye haberleri

Teknofest 2023 yarışmaları İstanbul Atatürk Hava Limanında Osmaniye’den katılan finalist takımlar hünerlerini sergiliyorlar.

Türkiye genelinden 50 finalist okul tamının katılım gösterdiği “Akıllı ulaşım yarışmaları” 27 Nisan günü başladı.

Osmaniye’den 8 okul takımının katıldığı ve  1 Mayıs Pazartesi günü sona erecek olan yarışmalarda, Osmaniye merkez Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Trafikte geçiş öncelik sistemi” projesi ile final yarışmalarında yerini aldı.

Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi Fizik Öğretmeni Ahmet Asker, öğrencileri Melek Çardak, Arzu Begüm Gürlek ile birlikte A01 Osmaniye Neptün Takımı olarak “Trafikte geçiş öncelik sistemi” isimli projeleri ile Teknofest stadında yerlerini aldılar.

Yarışmaya  katılan takım öğretmeni Ahmet Asker Proje ile ilgili yaptığı açıklamada; “Projemizde 4’mü kavşaklarda, Bulvarlarda, Cadde veya sokaklarda yoğun trafikte, olaya giden ya da olay yerinden Hastaneye giden ambulansın yaşanan gecikmelerine çözüm bulmak amacı ile tasarlama yapıldı.

Ambulans trafik ışıklarına belirli mesafede yaklaşınca, trafik ışıkları ambulans güzergahına yeşil yanarken, diğer yöndeki araçlara kırmızı ışık yanması amacını sağlıyor. Ayrıca trafik ışıklarına “Aciliyet var” anlamında çakar lamba konulacak olup, bilgilendirici ve yönlendirici ekran bulunuyorsa bu ekranlara da “Acil yol ver” ifadesi yazılacaktır.

Trafik ışıklarının gerisindeki yol kenarlarında bulunan sokak lambalarına da yine çakar lambalar konarak, siren sesini duymayan, ya da “Acil yol ver” yazısını göremeyenler için, bir aciliyet durumu olduğu ve trafikte geçiş önceliği olan araçlara yol verilmesi gerektiğini belirtilmektedir.”dedi.

Osmaniye ili adına katılan 8 okul takımının projeleri stantlarda siyaretçilerin beğenilerine sunulurken, yarışma sonuçlarında Osmaniye takımlarının başarılı derecelerle kente dönecekleri kaydediliyor.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye Programı iptal edildi, telefonla bağlantı gerçekleştiÖnceki Haber

Osmaniye Programı iptal edildi, telefonl...

Osmaniye Milli Yol’dan İYİ Parti’ye destekSonraki Haber

Osmaniye Milli Yol’dan İYİ Parti’ye dest...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar