DOLAR32.3887
EURO34.7398
ALTIN2398.9
BIST10171.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Osmaniye’de yıllar sonra “1 Mayıs” yeniden kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’de yıllar sonra “1 Mayıs” yeniden kutlandı
Abone ol
Alanda toplananlar taşıdıkları döviz ve pankartlarında ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar ile işçi, emekli, EYT’liler ile vatandaşların sorunlarını dile getirdiler.
Osmaniye haberleri

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü, Osmaniye’de yıllar sonrasında yeniden halaylarla kutlandı.

Yıllardır 1 Mayıs kutlamaları için çevre il ve ilçelere giden Osmaniye’deki emek ve dayanışma güçleri,  bu yıl 1 Mayıs kutlamalarını Masal Park yanındaki otoparkta  saat:14.00’te coşku ile kutladı.



Osmaniye’de Birleşik Kamu İş Sendikasının başvurusu ile 1 Mayıs emek ve Dayanışma Bayramı kutlama etkinlikleri; Emekliler sendikası, Çağdaş Yaşamı destekleme Derneği, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Düziçi Şubesi ve CHP, Emek Partisi, TKP, TİP ve HDP’nin de katılımı ile  gerçekleşti.

Alanda toplananlar taşıdıkları döviz ve pankartlarında ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar ile işçi, emekli, EYT’liler ile vatandaşların sorunlarını dile getirdiler.

Çalışanlar ile emeklilerin sorunlarını dile getiren ve iktidarın uygulamaları ile ilgili basın açıklamasının yapılmasının ardından, davul zurna eşliğinde halaylar çekip, şarkılar söyledikten sonra katılımcılar olaysız şekilde dağıldılar.

Osmaniye’deki 1 Mayıs emek ve Dayanışma günü kutlama etkinlikleri kapsamında  polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

HAK-İŞ’TEN 1 MAYIS KUTLAMASI

Osmaniye’de 1 Mayıs emek ve Dayanışma günü dolayısı ile  Hak-İş Konfederasyonuna bağlı sendikaların katılımı ile  Masal park yanındaki otoparkta kutlama programı düzenlendi.

Hak-İş Konfederasyonu tarafından düzenlenen kutlama programında, Öz Sağlık-İş Şube Başkanı ve   Özgüven-Sen Osmaniye İl Başkanı Mustafa Kemal Taş basın açıklaması yaptı.

Taş açıklamasında; "Bizler, Türkiye'nin bütün emekçileri, kadınları, erkekleri, gençleri, emeklileri, yaşlıları, engellileri, işsizleri, yoksulları, meslek sahipleri olarak; tüm dünya emekçileriyle birlikte bugün yine 1 Mayıs'ta birlikteyiz. HAK-İŞ olarak, 1 Mayıs ruhunu en güçlü şekilde yansıtmak için, ekranlarda, dijital platformlarda, illerde ve her yerdeyiz." dedi.”dedi.

Yapılan açıklamada çalışanların içinde bulundukları ekonomik sıkıntılar ve çalışma koşulları dile getirilerek iyileştirilmesi istekleri dile getirildi.

Yapılan açıklamanın ardından katılımcılar olaysız şekilde dağıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhuriyet Meydanı’nda halkla bayramlaşıldıÖnceki Haber

Cumhuriyet Meydanı’nda halkla bayramlaşı...

Protokol Huzurevi sakinleriyle bayramlaştıSonraki Haber

Protokol Huzurevi sakinleriyle bayramlaş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar