DOLAR32.5385
EURO34.9785
ALTIN2439.3
BIST9716.9
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, Kızılay Haftası’nı kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, Kızılay Haftası’nı kutladı
Abone ol
Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, Kızılay Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, Kızılay Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Milletvekili Kaya mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Savaş alanında yaralanan ya da hastalanan askerlere hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım etme arzusundan doğan Kızılay, 11 Haziran 1868 tarihinde Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere YardımCemiyeti adıyla kurulmuştur. Zaman içerisinde bu isim bir çok değişikliğe uğrayarak günümüzdeki adına ulaşmıştır. 

 Her yıl 29 Ekim 4 Kasım tarihleri arasını Kızılay Haftası olarak kutlamaktayız. Kızılay; Milletimizin, Türkiye’deki ve dünyadaki tüm muhtaçların, afetzedelerin ve mağdurların yardımına koşma arzusunun tezahürüdür. Kızılay, Milletimizin merhamet elidir. 

 Renk, dil, din, ırk ayrımı yapmadan bütün mağdurların, mazlumların, afetzedelerin ve savaş mağdurlarının yardımına koşan Kızılay, milletimizin bağrından kopmuş, milletimizin hoşgörüsünü ve yardımseverliğini layıkıyla yerine getiren ve temsil eden nadide kuruluşlardandır.

 Faaliyetleri ve kapsama alanı bakımından dünyanın önde gelen yardım kuruluşları arasında yerini alan Kızılay, yaratılanı yaratandan dolayı severiz diyerek, sınır tanımayan faaliyetlerine yenilerini ekleyerekçalışmalarına devam etmektedir.

 Milletimizin herbir ferdini, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde; Barışın, İletişimin, Değerlerin, Huzurun ve Şefkatin Yüzyılı olarak nitelendirdiğimiz ve başlattığımız Türkiye Yüzyılı’nın önemli bir temsilcisi olacak olan Kızılay’ımıza, bu kutsal vazifenin gönüllülerine destek vermeye ve bu gururun bir parçası olmaya davet ediyorum. 

 Kurulduğu günden bügüne kadar ülkemizi en iyi şekilde temsil eden Kızılay’ın bundan sonra da Milletimizi en iyi şekilde temsil edeceğine yürekten inanıyorum. Yardım etme arzusuyla çarpan, içerisine dünyayı sığdıracak kadar geniş kalpli gönüllüleriyle milletimizin gurur kaynağı olan Kızılay’ımızın tüm gönüllülerinin Kızılay Haftasını kutluyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Labioplasti Neden Uygulanır?Önceki Haber

Labioplasti Neden Uygulanır?

OŞYAD, Yörük çadırında türkü ve şiir dinletisi düzenlediSonraki Haber

OŞYAD, Yörük çadırında türkü ve şiir din...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar