DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
BIST9693.4
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Labioplasti Neden Uygulanır?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Labioplasti Neden Uygulanır?
Abone ol
Vulvada meydana gelen şekil bozukluklarının giderilmesi için labioplasti uygulanır. Yaşın ilerlemesi ile vulva bölgesi esnekliğini kaybeder. Normal doğum ve epizyo gibi uygulamalar sonrasında bu alandaki deformasyonlar artar.
Osmaniye haberleri

Vulvada meydana gelen şekil bozukluklarının giderilmesi için labioplasti uygulanır. Yaşın ilerlemesi ile vulva bölgesi esnekliğini kaybeder. Normal doğum ve epizyo gibi uygulamalar sonrasında bu alandaki deformasyonlar artar.

Labioplasti Kimlere Uygulanabilir?

Multipar gebelik sayısına sahip olanlar, normal doğum yaptıktan sonra epiyzo nedeni ile genital bölgede sorun olanlar, rahim sarkması problemi yaşayanlar ve genital bölge deformasyonlarından rahatsız olan kişiler istedikleri zaman bu işlemi yaptırabilirler.

En İyi Labioplasti Tekniği Hangisidir?

Operasyon için uygulanan en iyi tetkik hastanın ihtiyaçlarını karşılayan labioplasti başarılı tekniktir. Günümüz teknolojisi sayesinde 5 farklı teknik kullanılır. Hastaya uygun olan tekniği doktor belirler.

Labioplasti Ameliyatı Fiyatları

Uygulanan ameliyat tekniği, hekim maliyetleri ve kurumların tedavi hizmetleri ücretleri farklılık gösterir. Bu nedenle labioplasti fiyatları değişiklik gösterir.

Kürtaj Ne Zaman Gereklidir?

Gebelik sonlandırılması gerektiğinde ve rahim için de tanısı konulamayan sorunlar oluştuğunda kürtaj uygulaması gerekli hale gelir. Kadın doğum uzmanları gerekli kontrolleri yaptıktan sonra işlemin gerekli olup olmadığına karar verir.

Kürtaj Nedir?

Rahim iç duvarının kazınarak içerisinde barındırdığı tüm yapılar ile birlikte çıkartılması işlemine kürtaj denir. Halk arasında sadece gebelik sonlandırmak için yapıldığı düşünülse de kadınlarda görülen kanser türlerinin tespit edilmesi için de uygulanır.

Kürtaj Hangi Durumlarda Yapılır?

Myom oluşması, adet kanamasının durmaması, erken menopoz ve rahim iç duvarının kalınlaşması durumlarında tedavi ve tanı amacı ile uygulanan bir işlemdir. Kürtaj uygulamasının gerekli olup olmadığına doktor karar verir. Gebelik durumunda 10 haftayı geçen gebeliklerde uygulanmaz.

Kürtaj Öncesi Hastanın Dikkat Etmesi ve Yapması Gerekenler?

Operasyona gelirken mutlaka refakatçi eşliğinde gelinmelidir. Kan tetkikleri eksiksiz bir şekilde tamamlanmalıdır. Kan sulandırıcı ilaç kullanan hastalar bu bilgiyi mutlaka doktoruna söylemelidir. Uygulama sonrasında hafif sızıntı şeklinde kanamalar olacağı için bu ilaçlar alınmamalıdır.

Kürtaj Sonrası Neler Yapılmalı? Nelere Dikkat Edilmeli?

İlk 2 hafta cinsel ilişkiye girilmemelidir. İlk 4 ay yeni bir gebelik durumu yasaklanır. Rahmin kendisini toplaması için zaman verilmelidir. Kanamalar 15 gün boyunca devam edebilir. Artan kasılmalar ve durmayan kanamalar için hemen işlemi yapan hekime başvurulmalıdır.

Kürtaj Fiyatları

İşlem fiyatları sabit tutarlar olmadığı için kurumlar ile birebir görüşmek her zaman daha avantajlıdır. Gebelik haftası, kürtaj nedeni ve işlemi yapan hekimin işlem ücreti gibi nedenlerden dolayı fiyatlar değişiklik gösterir.

Kızlık Zarı Nedir? Anatomik Yapısı Nasıldır?

Delikli ve gergin bir yapısı vardır. Deliklerin oranı farklıdır. Bazı kızlarda tamamen kapalıdır. Böyle durumlarda adet kanaması dışarıya çıkmadığı için cerrahi işlem uygulanması gereklidir. Aksi taktirde sorun oluşturur. Deliklerin çok büyük olduğu durumlarda kızlık zarı dikimi yapılır.

Kızlık Zarı Muayenesi Neden Yapılır?

Travma ve kaza sonrası herhangi bir darbe alıp almadığını anlamak için muayeneye ihtiyaç vardır. Yırtılma ve hacim artışı gibi sorunlar fark edildiğinde kızlık zarı dikimi gerçekleştirilir.

Kızlık Zarı Dikimi Yöntemleri

Dikim yöntemleri teknoloji sayesinde geliştirilmiştir. Kalıcı kızlık zarı dikimi ve geçici dikim olmak üzere iki farklı tür mevcuttur. Var olan şikayetlere ve işlem sonucundan beklenen hususlara göre değişiklik gösterir. Uzman hekim değerlendirdikten sonra işleme karar verilir.

Kızlık Zarı Dikimi Mümkün Mü?

Medikal işlemlerde kullanılan malzemeler insan sağlığı göz önünde düşünülerek üretilmiş ve geliştirilmiştir. Bu nedenle kızlık zarı dikimi insan sağlığına zarar vermeyen ipler yardımı ile mümkün olan bir uygulamadır. Yan etkisi yok denecek kadar azdır ve iyileşme süreci gerektirmez. Sizler de bu işlemi tercih edebilirsiniz.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
OKÜ’de, “Çıraklıktan zirveye kariyer” konuşulduÖnceki Haber

OKÜ’de, “Çıraklıktan zirveye kariyer” ko...

Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, Kızılay Haftası’nı kutladıSonraki Haber

Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, Kızıl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar