DOLAR32.4809
EURO34.9873
ALTIN2436.1
BIST9716.9
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Osmaniye AKUB ekibi belge ve plaketle ödüllendirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye AKUB ekibi belge ve plaketle ödüllendirildi
Abone ol
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından, Osmaniye Arama ve Kurtarma Birliği (AKUB) ekibi çalışmalarından dolayı başarı ve plaketle ödüllendirildi.
Osmaniye haberleri

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından, Osmaniye Arama ve Kurtarma Birliği (AKUB) ekibi çalışmalarından dolayı başarı ve plaketle ödüllendirildi.

Osmaniye Arama ve Kurtarma ekibinin depremden etkilenen illerdeki çalışmaları ve vatandaşların yaralarının sarılması noktasındaki başarıları nedeniyle, Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından program düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı adına, Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, AKUB ekibini kutlayarak başarı belgesi ve plaketle ödüllendirdi.

Düzenlenen programla ilgili açıklama yapın İl Milli eğitim Müdürü Aydın Albak, 2018'da kurulan ve 84 personele sahip Osmaniye Arama Kurtarma Birliği'nin öneminden sezederek; "Bu dar günümüzde milletimizin yanında olmak, yaralarını sarmak görevimizdir" dedi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Albak sözlerinin devamında; "Ekiplerimiz 4.17'de yaşanan felaketten  dakikalar sonra vatandaşlarımıza yardım için sahadaydı.  

Birçok arkadaşımız yakınlarını kaybetmelerine rağmen defin işlemlerinin ardından büyük bir özveriyle görevlerini başına hemen döndüler.

Felaketten etkilenen 25 binden fazla vatandaşımızın 13 bini okullarımızda ve okul bahçelerimizde bulunan çadır kentlerimizde  konuk ettik.

13 mutfağımızda vatandaşlarımız için 1 Milyon 500 bin öğün yemek çıkmıştır.  

Arkadaşlarımız sorunsuz bir şekilde çadır kentleri  kurma ve tasfiye işlemlerini başarıyla gerçekleştirmişlerdir."dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak,  başka illerden yardıma gelen 400 ekipteki görevlilerle birlikte 280 vatandaşın enkaz altından kurtarılmasına yardım edildiğini vurguladı.

Albak sözlerinin sonunda; “ Öğretmenlerimizden hizmetlilerimize, hizmetlilerimizden  aşçılarımıza kadar tüm personellerimiz depremin ilk anından beri canla başla üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmişlerdir.

Karada görülen en büyük 2. depremden etkilendiğimiziburada belirtmek isterim. Vatan toprakları kutsaldır, böyle bir nedenle boşaltılması bizi yaralar. Etkilenen illerdeki eğitim faaliyetlerimizde yapılan iyileştirmeler tüm hızıyla devam etmektedir. 170 okulumuzda tadilat yaptırıldı"diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından İl Milli eğitim Müdürü Aydın Albak, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları  Yasin Kaynar,  Erbay Tan, Mulla Katık, Şube Müdürleri  Rıfat Pürmüslü ve Bilal Yalçın ile birlikte Osmaniye AKUB ekibi üyelerine plaket ve başarı belgeleri takdim edildi. (Haber: Mustafa Bardak)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sağlıklı Hayat Merkezi’nden hareket etkinliğiÖnceki Haber

Sağlıklı Hayat Merkezi’nden hareket etki...

OKÜ öğrencisi Taekwonda’da Türkiye derecesi yaptıSonraki Haber

OKÜ öğrencisi Taekwonda’da Türkiye derec...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar