DOLAR32.4066
EURO34.8042
ALTIN2396.8
BIST10208.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Mustafa Sarıgül’den 68’inci cezaevi önünde ‘genel af’ çağrısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mustafa Sarıgül’den 68’inci cezaevi önünde ‘genel af’ çağrısı
Abone ol
Osmaniye’ye gelen Türkiye Değişim Hareketi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, gittiği 68’inci cezaevi önünden de “genel af” çağrısı yaptı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’ye gelen Türkiye Değişim Hareketi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, gittiği 68’inci cezaevi önünden de “genel af” çağrısı yaptı.

Sarıgül, “6,5 buçuk milyon mülteciyi bağrına basan benim cennet vatanım 250 binin üzerinde olan kader mahkumuna da şefkat elini, vicdan elini, merhamet elini uzatacağına inanıyorum.” Dedi.

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin yeni il başkanlığı binasının açılışını yapmak üzere Osmaniye’ye geldi.

Toprakkkale gişelerinde karşılanan Sarıgül, daha sonra Toprakkale İlçesindeki T Tipi Kapalı Cezaevi önüne gitti. Sarıgül,  cezaevi önünde bekleyen mahkûm yakınları ile sohbet bir süre sohbet etti.

KAPASİTENİN ÇOK ÜZERİNDE KADER MAHKÛMLARI BULUNMAKTA

Cezaevi önünde genel af talebini yineleyen Genel Başkan Mustafa Sarıgül, 9 Nisan tarihinde Türkiye Değişim Partisi olarak bir af çağrısında bulunduklarını ve bu af taleplerinin siyasi bir talep değil tamamen vicdani bir talep olduğunu kaydetti. Pandemi koşulları münasebetiyle hızlı yargılamalar ve gözden kaçan bazı konuların olduğunu ifade eden Sarıgül, “Ceza ve tutuk evlerimizde şu anda kapasitenin çok çok üzerinde kader mahkumları bulunmakta. Özellikle ekonomik şartlar, pandemi koşulları münasebetiyle esnaflarımız çeklerini, senetlerini ne yazık ki ödeyemediler, kader mahkumu durumuna düştüler. Ekonomik şartların kötü olması münasebetiyle agresif davranışlar oldu, maalesef arzu edilmeyen konular gündeme geldi.

Toplumda büyük bir stres birikti ve böyle olunca da kader mahkumlarımızın sayısı alabildiğine arttı. Şu anda cezaevlerinde dünyaya gelen hayatla buluşmayan binlerce çocuğumuz var. Dışarıda annelerine, babalarına kavuşamayan, anne baba özlemiyle, hasretiyle yanan binlerce evladımız var. O nedenle Türkiye Değişim Partisi olarak toplumsal barış affını arzu ediyoruz. Kardeşlik hukuku için af diyoruz. Kardeşlik hukukunun yeni baştan tahsis edilmesi, toplumsal barışın yeni baştan olması için anneler için Affet Türkiye'm. Babalar için affet Türkiye'm. Çocuklar için affet Türkiye'm.” Dedi.

DEVLETİMİZ, ŞEFKATLİ, MERHAMETLİ, ADALETLİ DERVELTTİR

Af çağrılarına bütün siyasi partilerin olumlu bir şekilde yaklaşacağını umduğunu belirten Mustafa Sarıgül, “Bu noktada Milliyetçi Hareket Partisi'nin af konusundaki girişimleri, Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu noktadaki söylemleri bizim için son derece değerlidir. Özellikle Adalet Bakanımızın ‘kader mahkumlarıyla yakinen ilgilenmemiz gerekir’ demesi bizim için son derece değerlidir. Toplumsal barış affı çağrısında bugün 68’inci cezaevinin önündeyim. Türkiye'mizin bütün cezaevlerini dolaşarak 6,5 buçuk milyon mülteciyi bağrına basan benim cennet vatanım 250 binin üzerinde olan kader mahkumuna da şefkat elini, vicdan elini, merhamet elini uzatacağına inanıyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti atalarımızın, dedelerimizin, ecdatlarımızın bize bıraktığı bu güzel devletimiz, şefkatli devlettir, merhametli devlettir, adaletli devlettir. İki yüz elli binin üzerindeki kader mahkumunu da anneleriyle, babalarıyla, çocuklarıyla buluşturacağına inanıyorum.” Dedi.

PARTİ İL BİNASININ AÇILIŞINI YAPTI

Mustafa Sarıgül, TDP Kadın Kolları Genel Başkanı Canan Ceylan ve İl başkanı Demet Şen ve partililerle birlikte, İstiklal Mahallesi Cevdet Sunay Caddesi üzerindeki partisinin il başkanlığı binasının açılışını yaptı. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sarıgül, “Türkiye'nin en geç milletvekili olarak, parlamentoda bulundum. Ne yazık ki gurur duyduğum Türkiye Büyük Millet Meclisi güven kapısı olmaktan şu anda çıktı. Enflasyon almış başını gidiyor. Orta direk bitmiş.



Türkiye'de yoksulluk, had safhada Nüfusun yüzde ellisi şu anda açlık sınırıyla karşı karşıya. Yüzde seksen yurttaşlarımız yoksulluk sınırıyla boğuşuyor. Ülkemiz böyle bir tablo içerisindeyken Türkiye Büyük Millet Meclisi neyi konuşuyor? Sansür yasasını konuşuyor. AK Parti iktidarı enflasyonu düşüremiyor, enflasyona çok yüksek demeyi ne yazık ki yasaklıyor. Ekonomiyi düzeltmiyor, ekonomi kötü demeyi yasaklıyor. Eğer bunları derseniz, hapse girersiniz diyerek yurttaşlarımızı ne yazık ki korkutmak istiyor. Gerçeklerin üzerini AK Parti iktidarı örtmeye çalışıyor. Ama unutmayın ki ateş üstüne çul örtmekle ateş sönmez. Çul çulu yakar. Zulmün ömrü de çok kısa olur. Türkiye Değişim Partisi olarak bu yasaklar zincirini doğru bulmuyoruz. Türkiye'yi korkulardan ve mutlaka korkutanlardan kurtaracağız.” Dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Belediyenin Yades 2022 Projesi OnaylandıÖnceki Haber

Belediyenin Yades 2022 Projesi Onaylandı

Bahçe Belediyesi’nden, Kız Öğrenci Yurdu hizmetiSonraki Haber

Bahçe Belediyesi’nden, Kız Öğrenci Yurdu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar