DOLAR32.463
EURO34.7591
ALTIN2436.3
BIST9915.6
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Filizlenmiş soğan ve patatesler toprakla buluşturulacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Filizlenmiş soğan ve patatesler toprakla buluşturulacak
Abone ol
Osmaniye’de, “Çöp değil, tohumdur” projesi kapsamında, filizlenmiş, soğan, patates ve sarımsak gibi ürünler, çöpe atılmayıp, tekrardan toprakla buluşturularak vatandaşların sofrasına sunulacak.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’de, “Çöp değil, tohumdur” projesi kapsamında, filizlenmiş, soğan, patates ve sarımsak gibi ürünler, çöpe atılmayıp, tekrardan toprakla buluşturularak vatandaşların sofrasına sunulacak.

Bahçe Ziraat Odası Başkanı Fatma Şahin, raf ömrü bitmiş sebzelerin çöpe atılmayıp toprakla buluşturulması durumunda tohum olduğunu, bu sayede tekrardan tarıma kazandırarak ekonomiye de katkı sağlandığını söyledi.



Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın “Tarımda milli seferberlik ilan edilmeli” açıklamasının ardından hareket geçen Bahçe Ziraat Odası Başkanı Fatma Şahin, “Tarımda Üretim Seferberliği, Çöp değil, tohumdur” projesini başlattı.

Proje kapsamında Osmaniye Belediyesi Sebze Meyve Toptancı Hali’nde faaliyet gösteren komisyon evlerini ziyaret eden Şahin, raf ömrünü tamamlamış olan soğan, patates ve sarımsak gibi sebzelerin çöp değil tohum olduğu vurgusunu yaptı.

Bunun üzerine Bahçe ilçesindeki 98 dönümlük arazide kadınlara istihdam sağlamak isteyen Şahin, üretim seferberliği adı altında komisyon evlerindeki filizlenmiş olan soğan ve patates gibi ürünleri toplayarak toprakla buluşturmak istedi.

ÇÖP DEĞİL TOHUMDUR

Bahçe Ziraat Odası Başkanı Fatma Şahin, Osmaniye Belediyesi Sebze Meyve Toptancı Hali’ndeki esnaflardan soğan, patates ve sarımsak gibi filizlenmeye hazır raf ömrünü yitirmiş ürünleri alıp, bu ürünleri toprakla buluşturup, kadın istihdamına da katkı sağlamak amacıyla ‘Tarımda Üretim Seferberliği’ projesini başlattıklarını söyledi.

Şahin, bunun yanlış algılanmamasının altını çizerek, “Bu bir stokçuluk değil, arz talep meselesi. Stokçuluk komisyon evlerinde olmaz.

Bunu da ayrıca belirtmek istiyorum. Biz burada raf ömrünü yitirmiş soğan, patates ve sarımsak gibi sebzeleri tekrardan tarıma kazandırmak ve insanların sofrasına sunmak istiyoruz. Projemizde üretim seferberliği ve kadın istihdamı şeklinde başlattık.” Dedi.



Projenin devamı olan 98 dönüm arazide, filizlenen bu ürünlerin topraklar buluşturulmasını sağlayarak, aynı zamanda kadınları istihdamına da katkı sunmak istediklerini söyleyen Şahin, “Bu projemizi Türkiye geneline yaymak istiyoruz.

Marketler zincirlerinde raf ömrünü yitirmiş soğan ve patates gibi sebzelerin kesinlikle çöpe atılmaması gerektiğini ve bunların çöp değil atık değil tohumdur diyerek bunu projemizi büyütmek istiyoruz. Bu bitkilerin toprakla buluşmasını çok önemsiyoruz” diye konuştu. 

Hal esnafı Mahmut Demez ise Bahçe Ziraat Odasının başlatmış olduğu projeye, raf ömrü biten, filizlenmiş ürünleri vererek destek olduklarını belirterek, “Çimlenen bu ürünler, toprakla buluşturulup, tekrardan sofralarımıza geri dönecek. Başkanımız Fatma Şahin’in dediği gibi “Çöp değildir, tohumdur” diyoruz.” Dedi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çocuklar OKÜ’de şenliklerle eğlendiÖnceki Haber

Çocuklar OKÜ’de şenliklerle eğlendi

Osmaniye’de uyuşturucu operasyonları: 7 gözaltıSonraki Haber

Osmaniye’de uyuşturucu operasyonları: 7...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar