DOLAR32.2557
EURO34.8281
ALTIN2411.1
BIST10267.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Emekli öğretmen, 45 yıllık müzik sevdasını aşılamayı sürdürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emekli öğretmen, 45 yıllık müzik sevdasını aşılamayı sürdürüyor
Abone ol
Osmaniye’de öğretmen lisesinden mezun olduktan sonra sınıf öğretmeni olarak göreve başlayan Halil Ünlü (67), 45 yıl boyunca gönül verdiği müzik sevdasını emekli olduktan sonra da öğrencilere aşılamayı sürdürüyor.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’de öğretmen lisesinden mezun olduktan sonra sınıf öğretmeni olarak göreve başlayan Halil Ünlü (67), 45 yıl boyunca gönül verdiği müzik sevdasını emekli olduktan sonra da öğrencilere aşılamayı sürdürüyor.

Güneysu İlkokulu tarafından E-twinning projesi kapsamında, emekli öğretmenlerin eğitim hayatlarının bitmediğini göstermek amacıyla ‘Hatırla Öğretmenin’ adı altında proje hazırlandı.

Bu kapsamda, aynı okulda meslek hayatının son 20 yılını tamamlayan ve 2020 yılında emekli olan müzik öğretmeni Halil Ünlü, öğrencilere, bilgi birikim ve tecrübelerini öğrencilere aktarmak üzere yeniden okula davet edildi.

Proje kapsamında, Halil Ünlü, 45 yıl boyunca gönül verdiği müzik sevdasını özel olarak tasarlanan müzik atölyesinde öğrencilerine aşılamayı sürdürüyor.
 
İlkokulu bitirdikten sonra Düziçi Öğretmen Lisesi’nde müzik eğitimi alan Halil Ünlü, liseyi bitirir bitirmez müzik öğretmeni olarak göreve başladığını ve hayatının 45 yılını öğrencilere müzik eğitimi vererek geçirdiğini söyledi.

Bu süreçte müzik aletlerinin birçoğuna da gönül veren Ünlü, öğretmenlik hayatının her geçen yılında edindiği tüm birikimleri meslek hayatı boyunca öğrencilerine aşıladı.

‘MÜZİK EĞİTİMLERİNE AYNI COŞKU VE HEYECANLA DEVAM’

Yaklaşık yarım asırlık öğretmenlik hayatı boyunca yüzlerce öğrencisine müzik dersi verdiğini ve tüm birikimlerini 45 yıllık öğretmenlik mesleğinde öğrencilerine aktardığını ifade eden Emekli Sınıf  Öğretmeni Halil Ünlü, “İlkokulu bitirdikten sonra gittiğim Düziçi Öğretmen Lisesi’nde donanımlı bir müzik eğitimi gördüm.

Ondan sonraki 45 yıllık öğretmenlik hayatımda ise almış olduğum donanım, birikim ve müzik eğitimiyle tüm okullarda aktif olarak görev yaptım. Güneysu İlkokulu’nda ise 20 yılımı verdim. 2020 yılında emekli oldum. Emeklilik süresince Güneysu İlkokulunda bir proje uygulandı.

Projeye göre emekli olanların öğretmenlerin eğitim hayatının bitmediğini gösterdiler. Bende bu sebeple gönül verdiğim müzik eğitimine aynı coşku ve heyecanla devam ediyorum” diye konuştu.

‘EMEKLİ OLUNDUĞUNDA ÖĞRETMENLİK BİTMİYOR’

E-twinning projesi ile emekli olan öğretmenlerin meslek hayatlarının bitmediğini göstermeyi amaçladıklarını belirten Sınıf Öğretmeni ve Proje Yürütücüsü Hacı Ahmet Şahin, “Oklumuz 1-A ve 1-B sınıfları olarak düşüncemiz gelişti. Okulumuzda emekli öğretmenlerimizden nasıl yararlanabiliriz diye bir proje başlatalım istedik.

E-twinning projesi başlattık. Bu projemizde, emekli olunduğunda öğretmenliğin bitmediğini ispatlamak amacıyla emekli öğretmenimiz Halil Ünlü’yü okulumuzda görmek istedik. Kendisini okulumuza davet ettik.

Kendisine dedik ki birinci sınıflarımıza bir müzik kursu açalım. Sağ olsun kendisi de bizlerden emeklerini esirgemedi. Müzik atölyemizde her türlü etkinliği gerçekleştirmeye başladık. Şuanda 1-A ve 1-B sınıflarının hazırladıkları programı sizlerle de paylaşma gereğini duyduk. Projede emeği olan herkese teşekkür ederim” dedi. ​​​​​​​


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şehit Uzman Çavuş Yusuf Avan, son yolculuğuna uğurlandı.Önceki Haber

Şehit Uzman Çavuş Yusuf Avan, son yolcul...

374 gram uyuşturucu maddeyle yakalandı, tutuklandıSonraki Haber

374 gram uyuşturucu maddeyle yakalandı,...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar