
Ellek’te 1-2 Kasım 2025 tarihlerinde düzenlenecek Yeşil Altın Zeytin Festivali, konserler, tadım atölyeleri ve kültürel etkinliklerle Osmaniye halkını ağırlayacak.
Osmaniye’nin Düziçi ilçesine bağlı Ellek Beldesi, bölgenin en önemli tarımsal ürünü zeytini kutlamak için hazırlıklarını tamamladı.
Ellek Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Yeşil Altın Zeytin Festivali (ZeytinFest), 1-2 Kasım 2025 tarihlerinde Ellek Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilecek.
Festival Programı ve Etkinlikler
Ellek Belediye Başkanı Abbas Yeşildemir, festivalin iki gün boyunca zeytin ve zeytinyağının bereketini, kültürel değerini ve üretim sürecini halkla buluşturacağını belirtti. Festival kapsamında;
Yerel üreticilerin açacağı stantlar
Zeytinyağı tadım atölyeleri
Halk oyunları gösterileri
Çocuk etkinlikleri ve el sanatları stantları
yer alacak.
Zeytin Hasadı ve Konserler
Festival, zeytin hasadı seremonisi ile başlayacak ve ziyaretçilere hem bilgilendirici hem de eğlenceli anlar yaşatacak.
Etkinlikte sahne alacak isimler arasında Gençlik Korosu Mehmet Yakar ve sevilen sanatçı Talat Ersoy yer alacak.
Başkan Yeşildemir’den Mesaj
Başkan Yeşildemir, “Zeytin, Ellek’in toprağıyla, insanıyla, yaşam biçimiyle bir bütündür.
Bu festivalle hem zeytin emekçilerimizi hem üreticilerimizi onurlandırıyor, hem de zeytin kültürümüzü kutluyoruz.
Tüm halkımızı ve misafirlerimizi bu coşkumuza ortak olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Festivalin Ekonomik ve Turistik Katkısı
Etkinliğin bölge turizmine ve ekonomisine katkı sağlaması hedefleniyor.
AK Parti Düziçi İlçe Başkanı Turgut Kararmaz da festivalin belde, ilçe ve il ekonomisi açısından önemine dikkat çekti ve tüm Osmaniye halkını festivale davet etti.










































Yorum Yazın