DOLAR32.5027
EURO34.983
ALTIN2436.4
BIST9716.9
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Eğitimci-Şair Akkoyunlu doğduğu şehirde anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eğitimci-Şair Akkoyunlu doğduğu şehirde anıldı
Abone ol
Eğitimci-Şair  Rıza Polat Akkoyun’lu doğum yeri olan Hatay’ın Dörtyol ilçesinde, Akkoyunlu konağı bahçesinde düzenlenen programla anıldı.
Osmaniye haberleri

Eğitimci-Şair  Rıza Polat Akkoyun’lu doğum yeri olan Hatay’ın Dörtyol ilçesinde, Akkoyunlu konağı bahçesinde düzenlenen programla anıldı.

1911 yılında Dörtyol’da dünyaya gelen Rıza Polat Akkoyunlu, Bir buçuk yaşında babası İhsan beyi, 10 yaşında ise annesi Naile hanımı kaybederek, bundan sonraki yaşamını öksüz ve yetim olarak sürdürdü.

İlk ve Ortaöğrenimine Adana’da başlayıp, Konya ve Balıkesir’de tamamladı. Ankara Üniversitesi Türk dili ve Edebiyatı bölümündeki öğrenimini yarıda bıraktı.  



Yeterlilik sınavlarına girerek orta dereceli okullarda Türkçe ve Edebiyat öğretmenliği yapmaya başladı ve emekliye ayrıldı.

Egitimci –Şair Rıza Polat Akkoyunlu, “Nokta noktam” şairi olarak isim yaptı.

Yayınlanmış kitapları; Bir yangının külleri, Bir yayda altı ok,  Özlem, Bende kalan mektuplar, Güneyde bahar, Güneyden geliyorum, Rıza Polat Akkoyunlu’dan seçmeler isimlerini taşımaktadır.

Edebiyat dünyasında “Hisarcılar akımı”nın temsilcisi olarak bilinen Rıza Polat Akkoyunlu 20 Ekim 1970 tarihinde hayata veda etti.

Eğitimci-Şair Akkoyunlu’nun ölümünün  52. Yıldönümü nedeniyle; Döryol ilçesi, Ocaklı Mahallesi’ndeki Akkoyunlu konağı bahçesinde anma programı düzenlendi.

Anma etkinliğini düzenleyen Şair-Yazar Selçuk Akkoyunlu, gün öncesinden davetlerini yaparak çalışmalara başladı. Yaklaşık 120 yıllık Akkoyunlu konağını Türk bayrakları ile donatarak anma etkinliğine hazırladı.

Dörtyol ilçe merkezinde enerji bakım çalışmaları ve  elektriklerin kesik olması nedeniyle  program ses cihazsız olarak gerçekleştirildi.

Çevre il ve ilçelerden gelen Kültür ve Sanat derneklerinin yöneticileri, şair ve yazarların katılımı ile gerçekleşen programın açılış konuşması,

Programı hazırlayan Şair-Yazar Selçuk Akkoyunlu’nun davetlilere hoş geldiniz konuşması ile program başladı.

Program sunuculuğunu Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) Denetim kurulu üyesi Hülya Çapar yürüttü.

Çapar, programdaki sunumu süresince eğitimci-şair Akkoyunlu’nun şiirlerin dizeler paylaştı.

Anma programının açılış konuşmasının ardından, OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak sahneye davet edildi. Bardak, Eğitimci-Şair Rıza Polat Akkoyunlu’yu rahmetle andığını vurgulayarak; 1981 yılında Ankara merkezli olarak yayınlanan “Antoloji” dergisini göstererek; “bu dergi benim için önem taşıyor. 41 yıl önce yayınlanan ve “Rıza Polat Akkoyunlu” özel sayısı Antoloji dergisinde şiirimin yer almasından ayrıca gurur duyuyorum. Böylesi değerli bir şairle aynı derginin sayfalarında yer almanın güzelliği ile rahmetle anıyorum”diye konuştu.

Anma programı süresince OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, Başkan Yardımcısı Hatice Bahar, Yönetim Kurulu üyesi Selahattin Ölmez, Denetim Kurulu üyesi Hülya Çapar şiirlerini okudular. Anma programına katılan OŞYAD üyesi, Osmaniye Engelliler platformu Başkanı Mimar Haydar Aktürk ise, eğitimci-şair Akkoyunlu’nun şiirleri ile ilgili konuşma yaparak, programı düzenleyenlere teşekkür etti.

 Anma etkinlikleri kapsamında, katılımcılar   şiirler okudu, Akkoyunlu ile ilgili anılarını anlatarak toplu fotoğraf çekilmesiyle program sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çok amaçlı spor salonu inşaatı tamamlandıÖnceki Haber

Çok amaçlı spor salonu inşaatı tamamland...

Şiir Yarışmasının ödülleri sahiplerine ulaştırılıyorSonraki Haber

Şiir Yarışmasının ödülleri sahiplerine u...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar