DOLAR32.3275
EURO35.091
ALTIN2311.0
BIST9079.9
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Düziçi’ndeki At yarışlarında heyecanlı saatler yaşandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Düziçi’ndeki At yarışlarında heyecanlı saatler yaşandı
Abone ol
Düziçi Belediyesi ile Türkiye Geleneksel Spor dalları Federasyonu organizasyonu ile düzenlenen “Rahvan At yarışları” düzenlendi.
Osmaniye haberleri

Düziçi Belediyesi ile Türkiye Geleneksel Spor dalları Federasyonu organizasyonu ile düzenlenen “Rahvan At yarışları” düzenlendi.

Düziçi ilçesinde bu yıl 10.’ncusu düzenlenen “Rahvan At Yarışları”na; Antalya, Adana, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Sivas ve Osmaniye’den 70 dolayında at katılarak yarıştı.

Düziçi ilçesi Kurtuluş Mahallesi’ndeki yarış pistinde gerçekleştirilen  “10. Rahvan At yarışları”na; Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan, Belediye Başkanı Dr. Alper  Öner, Ak Parti İl Başkanı Seydi Gülsoy, kurum Müdürleri, stk temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Düziçi Belediye Başkanı Dr. Alper Öner, at yarışları ile ilgili olarak tüm katılımcılara gösterdikleri destek ve ilgiden dolayı teşekkür etti.

İlçe Kaymakamı Turgay İlhan ise at yarışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Türk insanı için at, bir hayvandan öte, iyi bir dost, yakın bir arkadaştır.

Dede Korkut Destanı’nda, Bamsı Beyrek’in “Ben sana at demem sana kardeş derim, kardeşimden ilerisin” sözü atın sosyal hayat içerisindeki rolü ve kutsallığını gösterir.

Bir Türk atasözünde “sabah kalktığında önce atanı, sonra atını gör” denilir. Atın Türk hayatındaki yeri onun destan, hikaye ve masallarda kahramana en yakın yardımcı rol verilmesini sağlamıştır. “Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi gönülden tebrik ediyorum.”dedi.

Açılış konuşmalarının ardından saygı duruşu ile birlikte İstiklal marşı okundu.  Şehitlerin ruhu için Kur’an-ı kerim okunmasının ardından yarışlar başlatıldı.

Yarışlara katılan atlar; baş, baş altı, büyük orta, küçük orta, 4’lü ve 3’lü taylar ile ithal A ve B kategorilerinde yapıldı.

At sahipleri için 10.750 ile 2.500 Tl arasında ödüllerin yer aldığı yarışlar sonunda; birinciliği Mardin ilinden katılan Vali Akyol’un Afganlı isimli atı, İkinciliği Konya ilinden katılan Fatih Oğuz’un Sakarya isimli atı, Üçüncülüğü Gaziantep ilinden katılan Samet Yurtbatıran’ın Boeing isimli atı kazandı.

Yarışlar sonunda dereceye giren at sahiplerine para ve kupaları takdim edildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz esnaf ziyaretlerini sürdürüyorÖnceki Haber

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz esnaf ziya...

İl Milli Eğitim Müdürü Albak, Eğitim-öğretim yıl sonu karne mesajı yayınladıSonraki Haber

İl Milli Eğitim Müdürü Albak, Eğitim-öğr...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar