DOLAR32.5881
EURO34.8294
ALTIN2501.4
BIST9693.4
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Düziçi’nde elektrik faturaları protesto edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Düziçi’nde elektrik faturaları protesto edildi
Abone ol
Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde elektriğe yayılan  yüksek zammı protesto etmek için siyasi parti, STK ve vatandaşlar bir araya geldi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde elektriğe yayılan  yüksek zammı protesto etmek için siyasi parti, STK ve vatandaşlar bir araya geldi.

Düziçi’nde Atatürk ve Demokrasi meydanında zamlı elektrik faturalarına tepki amaçlı olarak; CHP Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü, CHP Osmaniye İl başkan vekili  Şükret Çaylı, CHP Düziçi ile Başkanı Mustafa Şen, İyi Parti İlçe Başkanı  İbrahum Coşkun, Deva Partisi İlçe Başkanı Ömer İşcan, Saadet Partisi İlçe Başkanı Erkan Kumlu, DİSK-Emekli Sen Düziçi Şubesi, STKlar, esnaf ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Hayat pahalılığı ve zamlı elektrik faturalarına tepki amaçlı basın açıklamasının CHP Düziçi ilçe Başkanı  Mustafa Şen okudu.

Şen basın açıklamasında; “ Düziçi esnafı ve  halkı bugün millet ittifakı olarak sor günlerdeki kabul edilemez zamlara karşı ‘artık yeter!’ demek için bulunmaktayız. Türkiye, ekonomik buhran ile yangın yerine dönmüşken, yangının kundakçıları vatandaşlarımıza bir de enerji buhranı yaşatıyor.

Elektrikten doğalgaza, akaryakıttan köprü geçiş ücretlerine, harçlardan vergilere kadar her şeye durmaksızın zam yapılıyor.

Hayat pahalılığı ile halk yoksullaştırılıyor. Vatandaşlarımızın pazar fileleri boş, tencereleri boş, cüzdanları boş!

Kaybedenler 83 milyon insan, kazananlar ise Saray ve yandaşları oluyor!

Enerji buhranının kahramanı Saray iktidarı, elektrik zamları ile “Kademeli Zam, Kademeli Zulüm” politikasını uygulamaya koydu. Bu zammın başrolünü AKP İlçe Başkanlığı gibi çalışan EPDK üstlendi. Elektrikte kademeli soygunun mağdurları yine işçi, memur, emekli, çiftçi, esnaf oldu.

Saray iktidarı, elektrikte “kademeli tarife” adı altında Cumhuriyet tarihin en büyük zammını 1 Ocak günü yürürlüğe koydu. Kademeli zulme dönüşen tarifeyi hayata geçirirken ilk kademeye yüzde 52 zam, bir üst kademeye de yüzde 127 zam yapmayı ihmal etmedi.

Üstüne basa basa söylüyoruz: Dar gelirlilere destek olacağını söyledikleri ilk kademeye bile yüzde 52 zam yaptılar.

Şeytanın bile aklına gelmeyecek bu düzenlemeyle zamlı elektrik faturaları ile vatandaşı çarptılar.

Kademeli tarife öyle bir döneme denk geldi ki Aralık ayı zamsız, Ocak ayı ise zamlı elektrik bedelleriyle hesaplandı. Bu geçiş döneminde Aralık ayı tüketiminin yaklaşık 20 günü eski zamsız tarifeden, Ocak ayı tüketiminin yaklaşık 10 günü de yeni zamlı tarifeden hesaplandı.

Ocak ayının 10 günlük elektrik tüketimi fiyatı ile yazılan fahiş zamlı faturalar büyük tepki topladı. Çünkü faturalar 2 ila 3 kat arası arttı.
“Kademeli Zam, Kademeli Zulüm” politikasının ikinci kısmı 1 Şubat tarihinde hayata geçirildi. Bu kez AKP Genel Başkanı zaten fahiş zam yaptığı ilk kademenin 150 kilovatsaat yerine 210 kilovatsaate çıkarılacağını duyurdu.

“Elektrik insan hakkıdır, ulaşılabilir ve insani yaşam koşullarında ödenebilir bir ücreti olmalıdır!”
Millet İttifakı olarak vatandaşlarımızı yaşadıkları enerji buhranından çıkaracak acil uygulamaların derhal hayata geçirilmesi çağrısını yapıyoruz.

KDV ve ÖTV’nin hiç değilse kış aylarında sıfırlanmalıdır.

Aralık 2021 – Ocak 2022 döneminde vatandaşlarımızdan tahsil edilen yüzde 127’ye varan fahiş zamlı elektrik tüketim bedelleri iade edilmelidir.

Aynı şekilde, yılbaşında sanayi elektriğine yapılan yüzde 130, ticarethane tarifesine yapılan yüzde 125 ve tarımsal sulamada yapılan yüzde 95 oranındaki zamlar derhal geri çekilmelidir.

Halkımıza buradan bir kez daha söz veriyoruz. İktidarımızda ekonomik buhrana da, enerji buhranına da tümüyle son verecek tüm adımları atacağız. Bu zor günleri hep birlikte geride bırakacağız. Aydınlık günleri hep birlikte kuracağız!” görüşlerine yer verildi.

Yapılan basın açıklamasının ardından elektrik zammına tepki amaçlı olarak faturalar yakıldı. Basın açıklaması olaysız şekilde sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sezonun ilk mısır tohumları toprakla buluştuÖnceki Haber

Sezonun ilk mısır tohumları toprakla bul...

Okul sporları voleybol yarı final müsabakaları başladıSonraki Haber

Okul sporları voleybol yarı final müsaba...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar