DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6
BIST9915.6
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Düziçi'nde Depremzede çocuklar ile Ailelerine psikolojik destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Düziçi'nde Depremzede çocuklar ile Ailelerine psikolojik destek
Abone ol
Osmaniye’nin Düziçi ilçe Kaymakamlığı, depremden etkilenen aileler ve çocuklarına psikolojik destek amaçlı etkinlikler düzenliyor.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’nin Düziçi ilçe Kaymakamlığı, depremden etkilenen aileler ve çocuklarına psikolojik destek amaçlı etkinlikler düzenliyor.

Düziçi Kaymakamlığı, Aile ve Sosyal hizmetler İlçe Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü uzman eğitmenleri depremden etkilenen çocuklar, gençler ve ailelerine yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyorlar.

Deprem sonrası çadır kentlerde barınmakta olan çocuklar ve gençlere yönelik olarak Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü antrenörleri ile Gençlik Merkezi öğretmenleri tarafından çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Depremzede çocuk ve gençlere yönelik olarak amatör spor oyunlarının yanı sıra, kültür fizik çalışmaları, geleneksel oyunlardan ip atlama, çuval yarışı, ip çekme, mendil kapmaca, yakan top gibi spor etkinlikleri düzenleniyor.

Ayrıca görsel zeka oyunları, strateji geliştirici oyunlar, matematiksel etkinliklerle günlük olarak psikososyal programlarla, depremin acıları unutturulmaya çalışılıyor.

Düziçi Kaymakamlığından alınan bilgiye göre, çocuklara oyun içerisinde psikolojik destek sağlayan etkinlikler düzenleniyor.

Düziçi Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve İlçe  Gençlik ve Spor Müdürlüğü görevlileri tarafından gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında depremzede çocuklara akıl oyunları başta olmak üzere çeşitli oyunlar ile psikolojik destek sağlandığı belirtiliyor.

Düziçi Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü  Psikososyal Destek Ekipleri ile Çadır barınma alanlarında bulunan çocuklara yönelik olarak gün boyu afetin etkilerini ortadan kaldırmaya yönelik etkinlikler yapılıyor.

 Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü  ekipleri tarafından Çadır barınma Alanlarında Psikososyal Destek çadırlarında  talep eden ailelere ve tüm bireylere bireysel Psikolojik destek hizmeti veniliyor.

Düziçi Kaymakamlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi uzmanları aracılığı ile de çocuk ve yetişkin depremzedelerin rehabilitasyonuyla ilgileniliyor.

Depremzedelerin kaldığı çadırları ziyaret eden uzmanlar, hem ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulunup, tek tek onlarla konuşarak yaralarına merhem olmaya çalışıyor.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, depremzedelerle iftarda buluştuÖnceki Haber

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, depremzed...

Osmaniyeli seçmenden Aday tercihleriSonraki Haber

Osmaniyeli seçmenden Aday tercihleri

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar