DOLAR32.5888
EURO34.8599
ALTIN2507.0
BIST9678.7
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Düziçi ÇEAŞ’lı öğrencilerin başarısına ziyaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Düziçi ÇEAŞ’lı öğrencilerin başarısına ziyaret
Abone ol
 İl Milli eğitim Müdürü Albak okul ziyareti sırasında öğrenci ve öğretmenlerle buluşarak bir süre sohbet etti.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde eğitim ve öğretim vermekte olan ÇEAŞ Anadolu lisesi PISA nihai uygulamasında, hem ilimizi hem de ülkemizi temsil edecek.

2022 yılı PISA Nihai uygulamalarında ÇEAŞ Anadolu lisesinin Osmaniye ilini ve ülkemizi temsil edecek olması nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, söz konusu okula ziyarette bulundu.

 İl Milli eğitim Müdürü Albak okul ziyareti sırasında öğrenci ve öğretmenlerle buluşarak bir süre sohbet etti.

Albak yaptığı açıklamada; “PISA araştırması  ülkemizde Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde Veri Analizi, İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı tarafından yürütülmektedir. Uluslararası uygulamada Düziçi Çeaş Anadolu Lisesi olarak Ülkemizi, ilimizi ve ilçemizi temsil etmenin gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

PISA 2022 UYGULAMASINA 85 ÜLKE KATILACAK

Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, PISA ve uygulaması konusunda bilgi verirken; “PISA  ( Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı), Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı ( OECD ) üçer yıllık dönemler halinde 15 yaş grubundaki öğrencilerin kazanmış oldukları bilgi ve becerileri değerlendiren bir araştırmadır. PISA' nın temel amacı, öğrencilerin okulda öğrendikleri bilgi ve becerileri günlük yaşamda kullanma becerilerini ölçmektir.

 PISA, 2000 yılında uygulanmaya başlamıştır. Üçer yıllık dönemler halinde uygulanan araştırmaya Türkiye, ilk kez 2003 yılında katılmıştır. PISA Araştırması 2000 yılında 43, 2003 yılında 41, 2006 yılında 57, 2009 ve 2012 yıllarında 65, 2015 yılında 72 ve 2018 yılında 79 ülke ve ekonominin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. PISA 2022 uygulamasına ise yaklaşık 85 ülke katılacaktır.

PISA 'da örgün eğitime devam eden 15 yaş grubundaki öğrencilerin, matematik okur yazarlığı, fen okur yazarlığı ve okuma becerileri alanlarında edindikleri becerilerin yanı sıra, öğrencilerin motivasyonları, kendileri hakkındaki görüşleri, öğrenme biçimleri, okul ortamları ve aileleri ile ilgili veriler toplanmaktadır.

PISA araştırmasında kullanılan ''okur yazarlık'' kavramı, öğrencinin bilgi ve potansiyelini geliştirip, topluma daha etkili bir şekilde  katılmasını ve  katkıda bulunmasını sağlamak için yazılı kaynakları bulma, kullanma, kabul etme ve değerlendirmesi olarak tanımlanmaktadır.

PISA araştırması, küreselleşen dünya da eğitim alanında yapılan ulusal değerlendirme çalışmalarının yanı sıra, uluslararası düzeyde de konumumuzu belirlemek amacıyla eğitim göstergelerine ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu nedenle belirli referans noktalarına göre ülkemizin eğitim alanında hangi düzeyde olduğunun, giderilmesi gereken eksikliklerin ve alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi ve bu sayede de eğitim düzeyinin yükseltilmesi amacıyla bir OECD ülkesi olarak ülkemiz bu çalışmada yer almaktadır.”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kaymakam İlhan, vatandaş ziyaretlerini sürdürüyorÖnceki Haber

Kaymakam İlhan, vatandaş ziyaretlerini s...

Su tankını çalan şüpheli yakalandıSonraki Haber

Su tankını çalan şüpheli yakalandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar