DOLAR32.5337
EURO34.8305
ALTIN2429.9
BIST9722.0
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Atatürk’ün Osmaniye ziyaretinin 98. Yıldönümü coşkuyla kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Atatürk’ün Osmaniye ziyaretinin 98. Yıldönümü coşkuyla kutlandı
Abone ol
Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Osmaniye'ye gelişinin 98. yıl dönümü törenlerle kutlandı.
Osmaniye haberleri

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Osmaniye'ye gelişinin 98. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Tören, Devlet Demir Yolları Tren İstasyonunda Atatürk'ün trenle Osmaniye'ye gelişinin temsili karşılamasıyla başladı.

Buradaki törene Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Garnizon Komutanı Topçu Albay Hakan Kocabaş, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Baro Başkanı Mehmet Karakoç, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Vali Yardımcısı Vekili Uğur Muzaffer Çam, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Can Altundarak, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşu  ve siyasi parti temsilcileri,  Şehit ve Gazi Dernekleri Temsilcileri,   vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

Törende, Trenle istasyona gelen izcilerin taşıdığı Türk bayrağını Vali Dr. Erdinç Yılmaz’a takdim edildi. Ardından Osmaniye Belediyesi 7 Ocak Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sergiledi. Saim Bey Ortaokulu öğrencisi Zara Bülbül “Mustafa Kemal’i Düşünüyorum” isimli şiiri okumasının ardından,

Büyük Önder Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin 98. Yıldönümü şerefine 21 pare top atışı yapıldı.

Devlet Demir Yolları Tren İstasyonundan, askeri bando eşliğinde gerçekleşen kortej yürüyüşü halkın alkışları eşliğinde  Devlet Bahçeli Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde tamamlandı.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ın Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal marşı okundu.

Vali Yılmaz, anıt şeref defterini imzaladıktan sonra, duygularını aktarırken;

 “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 98. yıl önce bugün, Osmaniye’mize gelişinin gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Tarih boyunca hiçbir zaman esaret altına girmemiş olan Türk Milleti, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da başlattığı milli mücadeleye destek vermiş ve sonucunda Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Cumhuriyeti kurmuştur.

Ülkemizin her yönden işgale uğradığı, acı ve zulüm dolu o yıllarda, Yiğit Osmaniye halkının düzenli bir askeri kuvveti olmamasına rağmen düşman çizmelerini toprağa çiğnetmemek için işgale karşı gösterdiği mücadele takdire şayandır. Millî Mücadelemizde yazılan kahramanlık destanını, Osmaniye yakından takip etmiş; yiğitliğini, fedakârlığını o dönemde de göstermiştir.”görüşlerine yer verdi.

Vali Yılmaz sözlerinin devamında, Atatürk’ün Osmaniye ziyareti sırasındaki halkın coşkulu karşılaması ve Osmaniye halkı için söyledikleri;  “Osmaniye kasabasını ve buranın halkını ziyaret edebildiğimden çok memnun oldum. Halkın gösterdiği kalbî ve samimî tezahürattan fevkalâde mütehassisim.

Bu güzel kalpli, mert insanlar arasında daha ziyade kalmak saadeti için ayrıca fırsat arayacağım.” Sözlerini anımsatarak; “Osmaniye halkının Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gösterdiği derin hürmet ve sevgi içerisinde şehrimizi ziyareti ve iltifatıyla çok anlamlı bir karşılık bulmuştur.

Bir asrı ardında bırakan büyük devletimiz, Büyük Önder Atatürk’ün gösterdiği “çağdaş ve gelişmiş Türkiye” hedefine gururla ve emin adımlarla yürüyor.”diye konuştu.

Tören, Osmaniye Belediyesi Mehter Takımının gösterisi ile sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Değirmenocağı Köyünde, çok amaçlı salonunun açılışı yapıldıÖnceki Haber

Değirmenocağı Köyünde, çok amaçlı salonu...

Gençler Badminton Grup müsabakaları başladıSonraki Haber

Gençler Badminton Grup müsabakaları başl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar