DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
BIST9693.4
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

31 üreticiye, Akdeniz meyve sineği tuzağı dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
31 üreticiye, Akdeniz meyve sineği tuzağı dağıtıldı
Abone ol
Osmaniye’de, 31 üreticiye, biyoteknik mücadele kapsamında Bin 116 adet Akdeniz meyve sineği kitlesel yakalama tuzağı dağıtıldı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’de, 31 üreticiye, biyoteknik mücadele kapsamında Bin 116 adet Akdeniz meyve sineği kitlesel yakalama tuzağı dağıtıldı.

Yüzde 75’i bakanlık, yüzde 25’i çiftçiler tarafından karşılanan kitlesel yakalama tuzakları 280 dekar alanda kullanacak.

Kurum bahçesinde düzenlenen dağıtım programında konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç, Akdeniz Meyve Sineği’nin 1824 yılından beri varlığı bilinen en önemli meyve zararlılarından birisi olduğunu belirterek, “Çiftçilerimiz narenciye ve diğer meyve bahçelerinde Akdeniz Meyve Sineği zararlısına karşı kimyasal mücadele yapmaktadırlar.



Bitkisel üretimde kalıntının en etkin çözümü biyolojik ve biyoteknik mücadeledir. Bu proje ile çiftçilerimiz, Akdeniz Meyve Sineği ile mücadelede biyoteknik mücadelenin daha etkili ve yararlı olduğunu görmüşlerdir.

Daha sonraki yıllarda bu alanlardaki mücadele yöntemleri diğer çiftçilerimize de örnek teşkil edecektir.” Dedi.

Projenin toplam maliyetinin 96 Bin TL olduğunu ve proje toplam tutarının yüzde 75'’inin bakanlık tarafından karşılandığını aktaran İlmeç, “Projenin uygulanması ile Akdeniz Meyve Sineğinin narenciye ve diğer meyvelere vermiş olduğu yaklaşık yüzde 75 civarındaki kayıp önlenecektir.



Bu yıl İl Müdürlüğümüz tarafından projesi yapılan biyoteknik mücadele kapsamında Bin 116 adet Akdeniz Meyve Sineği Kitlesel Yakalama Tuzağı Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğümüz bütçesinden turunçgil üreticilerine verilmek üzere satın alınmıştır.

Yüzde 75 Bakanlık bütçesinden, yüzde 25 çiftçi katkısı olarak karşılanan kitlesel yakalama tuzakları 31 çiftçimiz tarafından 280 dekar alanda kullanacaktır” diye bilgi verdi.

Programın devamında Ziraat Mühendisi Demet Başaran üreticilere Akdeniz Meyve Sineği konusunda bilgi verdi.



Akdeniz meyve sineğinin verdiği zararın büyük bir ekonomik kayba neden olduğunu belirten Başaran, doğal dengenin korunması için bu tür biyoteknik mücadele yöntemin tercih edildiğini söyledi.

Başaran, sözlerinin devamında meyve sineği tuzağı konusunda üreticilere teknik bilgi aktardı.

Verilen bilgilerin ardından İl Müdürü Mustafa İlmeç, üreticilere meyve sineği kitlesel yakalama tuzaklarını dağıttı.



Ayrıca biyoteknik mücadele kapsamında Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan çiftçilere dekara 80 TL destek verilmekte olduğu vurgulandı.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Deprem sonrası ses iletim sistemi “Zelzele 1.0” projesi, TEKNOFEST'te finaldeÖnceki Haber

Deprem sonrası ses iletim sistemi “Zelze...

AK Partili Ünal: Bizi bu millet getirdi, yine bu aziz milletin kararı götürürSonraki Haber

AK Partili Ünal: Bizi bu millet getirdi,...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar