DOLAR32.3717
EURO34.7057
ALTIN2384.3
BIST10188.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Yenidoğan canlandırma eğitimi düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yenidoğan canlandırma eğitimi düzenlendi
Abone ol
Osmaniye İl Sağlık müdürlüğü tarafından yenidoğan canlandırma uygulayıcı eğitimi düzenlendi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye İl Sağlık müdürlüğü tarafından yenidoğan canlandırma uygulayıcı eğitimi düzenlendi.

Osmaniye İl Sağlık müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Asfiksiye bağlı ölümlerin ve sekellerin önlenmesi amacıyla Neonatal Resüsitasyon Programı Yenidoğan Canlandırma Uygulayıcı Eğitimi düzenlendi.

Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, “Dünyada olduğu gibi Ülkemizde de asfiksi temel bir neonatal sorun olmayı sürdürmekte ve özel bir neonatal deneyimi olmayan kurumlarda da neonatal resüsitasyon gereksinimi doğabilmektedir.



Asfiksili bir bebeğe yaşamın ilk birkaç dakikasında yapılan girişimlerin sonuçları, yaşamın niteliğini doğrudan etkileyerek tüm bir yaşam boyunca sürecek sonuçlar doğurmaktadır.

Yenidoğana yönelik girişimde bulunan tüm sağlık personelinin yenidoğan resüsitasyonunda bilgili ve becerili olmalarını ve bir ekip olarak uyumlu çalışabilmelerini gerektirir.

Bu bağlamda, Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde, doğum salonunda çalışan ve yenidoğana yönelik girişimde bulunan Hekim ve Sağlık Personeline doğum sonrası gerçekleşen fizyolojik olaylar, canlandırma basamaklarını gösteren akış çizelgeleri, canlandırmaya hazırlık aşamaları, doğum öncesi riskli durumlar ve yenidoğan canlandırmasında gerekli müdahalelerin yapılabilmesi için gerekli bilgi ve becerilerle donatılması amacıyla Yenidoğan Canlandırma Uygulayıcı Eğitimleri (NRP) verildi.”dedi.

Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Salonunda düzenlenen ve 3 gün süren eğitime Eğitimci olarak, Kurs Sorumlusu Ünsal Bozkurt, Uzm.Dr.Özgül Tunç Akbaş Uz.Dr.İlkan Kaya, Uzm.Dr.Ümit Ece, Anestezi Teknikeri Ali Kurt ve Meltem Demirkıran katıldı.

Eğitimler sonunda 4 Hekim ve 12 Hemşire, 5 Ebe, 2 Anastezi Teknikeri, 1 Sağlık Memuru olmak üzere toplam 24 sağlık çalışanı katılarak sertifika almayı hak kazandı.

Teorik ve uygulamalı eğitim sonunda yapılan değerlendirme sınavlarının ardından başarılı olan katılımcılara sertifikaları, Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr.Hasan Öznavruz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr.Mehmet Bahar, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar  Uzmanı Esra Bozduğan ve Eğitimciler  tarafından takdim edildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
OKÜ Gastronomi ve Mutfak sanatları bölümü göz dolduruyorÖnceki Haber

OKÜ Gastronomi ve Mutfak sanatları bölüm...

OKÜ’de “Bir çıkış olarak edebiyat” başlıklı söyleşiSonraki Haber

OKÜ’de “Bir çıkış olarak edebiyat” başlı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar