DOLAR32.3302
EURO35.0914
ALTIN2298.0
BIST8988.7
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Yeni Doğan Bebeğe Ne Hediye Alınır?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeni Doğan Bebeğe Ne Hediye Alınır?
Abone ol
“Yeni doğan bebeğe ne hediye alınır?” sorusuna eş dost veya ebeveynler tarafından sıklıkla yanıt aranır.
Osmaniye haberleri

Yeni doğan bebeğe ne hediye alınır?” sorusuna eş dost veya ebeveynler tarafından sıklıkla yanıt aranır. Bebeklerin ilgisini çekerek onların zihinsel, fiziksel ve duygusal gelişimlerine destek olan oyuncaklar, onlar için vazgeçilmez bir hediyedir. Bunun farkında olan ebeveynler başta olmak üzere birçok insan yeğenine, kuzenine, torununa veya sevdiği bir bebeğe hediye almayı amaçlar. Bu noktada, uzmanlar tarafından bebeğin el becerisine ve hayal gücüne özel tasarlanan oyuncaklardan satın alınması tavsiye edilir. 

Bebeğe katkılara yadsınamayacak kadar fazla olan oyuncaklar hem şirin hem de düşünceli bir hediye olur. Çünkü onların zihinsel ve bedensel gelişimlerine yardımcı olan bir faktördür. Yeni doğan bebeğe hediye oyuncak seçimi, onların hayatı boyunca edineceği zeka gelişimi ve yetenekleri bakımından oldukça önemlidir. Bebeklerin yaşına uygun olarak tasarlanan oyuncaklardan seçim yapılması gerekir. Aynı zamanda onların güvenliğini ve sağlığını tehlikeye atmayacak ürünlere yönelmeniz mühim olur. Buradan hareketle, “yeni doğan bebeğe ne hediye alınır?” sorusuna detaylı yanıt rehberimiz okunarak edinilebilir. 

Yeni Doğan Bebeğe Oyuncak Seçimi Nasıl Olmalı?

Yeni doğan bebeğe hediye oyuncak seçimi yaparken birtakım hususların göz önünde bulundurulması gerekir. Bebeklerin gelişimine katkıda bulunacak bir oyuncak olması son derece önemlidir. Bunun haricinde şu detaylar göz önünde bulundurularak yeni doğan oyuncak seçimi yapılabilir:

  • Oyuncak seçimi bebeğin kaç aylık olduğu göz önünde bulundurularak alınmalıdır. Mutlaka yaşına ve zihinsel gelişimine uygun olan oyuncak tercih edilmelidir. 
  • Oyuncak kutusunun üzerinde yazan detaylar ve güvenlik önlenmeli mutlaka okunmalıdır. 
  • Oyuncak üstünde “0- 3 yaş için uygun değildir” ibaresinin bulunması, oyuncağın küçük parçalardan ibaret olduğunu gösterir. Bu durum ise, 3 yaşın altındaki bebeklere hitap etmediğini ifade eder. 
  • Bebeğin gelişiminin çok üzerinde ya da çok altında olan oyuncak çeşitleri, oyuncağın kullanımını ve amacını olumsuz şekilde etkiler. 
  • Oyuncak çeşitlerinin üzerinde mutlaka CE işaretinin olmasına dikkat edilmelidir. Bu ürünler güvenlik, sağlık ve çevrenin korunması bakımından uygun olduğunu kanıtlar. Aynı zamanda ilgili işaret oyuncak modelinin hem kalitesi hem de güvenli oluşunu gösterir. 
  • Bebeklerin el becerilerini ve işitme fonksiyonlarını etkileyecek oyuncaklardan uzak durulmalıdır. Örneğin, çok fazla ses ve gürültü çıkaran oyuncaklardan alınması, çocuk sağlığını olumsuz etkileyeceğinden tavsiye edilmez. 

  • Yeni Doğan Bebek Oyuncakları 

Oyuncaklar keyifli ve eğlenceli zaman dilimini geçirmeye olanak tanımanın yanı sıra; çocukların zihinsel, duygusal ve fiziksel gelişimlerine de katkı sağlar. 1 aylık bebeklerden 12 aylık bebeklere kadar satın alınabilecek birçok oyuncak seçeneği vardır. Bu oyuncaklar sayesinde bebek kaç aylık olursa olsun, o aya özgü bir gelişim ve yetenek sağlanabilir. Bebeklerin gözleriyle takip edebileceği, sesini duyduğunda tepki vereceği ve elleriyle kavrayabileceği oyunlardan alınması tavsiye edilir. 

Yeni doğan bebeğe alınacak hediye çeşitleri arasında, ilk sırada, çıngırak yer alır. Ses çıkaran ve hareket eden çıngırak çeşitleri bebeklerin hem eğlenceli zaman geçirmesini hem de gelişmesini sağlar. Minikler çıngıraklı oyuncakları tutamasa da sese doğru bakarak tepki verebilir. Top çıngırak, dönen çıngırak, hareketli çıngırak çeşitlerinden satın alınarak bebeğin gelişimine katkıda bulunabilir. 

Bez oyunlarca çocuklar için hem sağlıklı hem de eğlenceli oyuncak seçenekleri arasında bulunur. Yumuşak, hafif, ses çıkaran oyuncaklar, yeni doğan bebeklere alınabilecek muazzam hediyelerden biridir. Sağlıklı kumaşlardan elde edilen desenli ve hayvan figürlü bez oyuncaklar yeni doğan bebeklerin ilgisini büyük ölçüde çeker. Diş kaşıyıcı da yeni doğan bebeğe alınabilecek hediyeler arasında bulunur. Alışılmış tarzdaki diş kaşıyıcıların yanı sıra, renkli, desenli, hareketli diş kaşıyıcı modelleri vardır. Bu ürünler arasından seçimde bulunularak yeni doğan bebeğe hediye edilebilir.

 Dijital çizim tableti, yeni doğan bebeklere yatırım niteliğinde bir hediye olabilir. 6-7 aylık süreçten sonra kullanmaya baş yapabilecekleri dijital çizim tabletleri 7 yaşa kadar kullanılabilir. Çizim yapmalarına olanak tanıyan bu ürünler sayesinde hem bebeklerin hem de çocukların yetenekleri keşfedilebilir. Yatak dönencesi, yeni doğan bebeklerin zamanının geçtiği beşiklere takılır. Bebeğin doğumundan itibaren hem renkli hem de eğlenceli bir görünüm yaratmak adına bu objelerden asılabilir. Bahsi geçen oyuncaklar ve daha fazlasından satın alınarak yeni doğan bebeğe hediye olarak götürülebilir. 

Yeni Doğan Bebeğe Hediye Alırken Güvenlik Ön Planda Tutulmalı

Yeni doğan bebeğe hediye alınabilecek birçok seçenek mevcuttur. Birbirinden farklı tasarımı, rengi ve materyali içeren oyuncakların her birinin işlevi de farklıdır. Gelişimlerine ve yeteneklerine büyük bir katkı sağlayan bu oyuncaklar, ideal seçilmediğinde risk de oluşturabilir. Bebeklerin yutarak boğulma riski yaşayabileceği gibi vücudunun bir bölümünü de çizebilir. Bu sebeple, yeni doğan bebeğe oyuncak seçerken dikkat edilmesi gereken birtakım faktörler vardır. 

Yeni doğan bebeğe hediye alırken şu hususlar göz önünde bulundurulmalıdır: 

  • Oyuncak çeşidinin sivri, keskin ve sert uçları olmamalıdır. Bu tarz oyuncaklar bebeklerin vücudunu çizme, tahriş etme gibi problemleri beraberinde getirir. 
  • Tüylü oyuncak çeşitlerinden satın alınmaması tavsiye edilir. 
  • Oyuncak tasarımında herhangi bir tel, ip vb. malzemelerin bulunmaması önerilir. Bu tarz materyalleri çocuklar ağzına alabilir ve boğulma gibi tehlikeler ile baş başa kalınabilir. 
  • Sağlam, kaliteli ve dayanıklı oyuncak modellerinden alınmalıdır. Bebek sağlığına elverişli malzemelerden olan oyuncak seçenekleri gönül rahatlığıyla kullanılabilir. 
  • Oyuncakların herhangi bir bölümünde küçük parça yer almamalıdır. 
  • Takılan çıkarılabilen parçaya sahip olan oyuncaklar bebekler için risk doğurur. O nedenle satın alınması tavsiye edilmez. 
  • Boyutu 4 cm’den az olan minik oyuncaklar tercih edilmemelidir. Mevcutta bulunan oyuncak ise bebeğin erişemeyeceği yere kaldırılmalıdır.

Yukarıdaki hususlar göz önünde bulundurularak yeni doğan bebeğe güvenli ve sağlıklı bir oyuncak seçimi yapılabilir. 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye’de yeni yapılan 600 yataklı devlet hastanesi depremden hasar aldı mı?Önceki Haber

Osmaniye’de yeni yapılan 600 yataklı dev...

Sağlıkçıların barınma sorunlarına çözüm istendiSonraki Haber

Sağlıkçıların barınma sorunlarına çözüm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar