DOLAR32.2691
EURO34.8147
ALTIN2405.5
BIST10230.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Yaşlıların Yüzünü Güldürecek Projenin Temeli Atıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaşlıların Yüzünü Güldürecek Projenin Temeli Atıldı
Abone ol
Osmaniye'nin Kadirli ilçesine, yaşlıların bakım ve rehabilitasyon ihtiyaçlarını karşılayacak modern bir tesis kazandırılıyor.
Osmaniye haberleri

Osmaniye'nin Kadirli ilçesine, yaşlıların bakım ve rehabilitasyon ihtiyaçlarını karşılayacak modern bir tesis kazandırılıyor.

AK Parti Osmaniye Milletvekili ve 66. Hükûmet Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın bakan olduğu dönemde yatırım listesine alınan Kadirli İlçesi Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin temel atma töreni büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Törene Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, AK Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, Kadirli Kaymakamı Yakup Güney, il ve ilçe müdürleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Bakan Yanık'ın vurguladığı gibi, bu merkez toplam 32.153,70 m²'lik bir arazi üzerine kurulacak ve 96 kişilik kapasitesiyle tek ve çift kişilik odaları, geniş sosyal alanları ile dikkat çekecek.

Projeyi 2022-2023 yatırım programına dahil ettiklerini belirten Yanık, "Büyük şehirlerde yaşayan yaşlılarımız, sosyal çevrelerini akranlarıyla oluşturmak ve aktif bir sosyal hayat sürdürmek için bu tesisleri tercih ediyorlar," dedi.

Bakan Yanık, inşaat sürecine de değindi: "Projeyi, planlanan sürenin altında, yani 18 ay yerine 8 ayda tamamlamayı hedefliyoruz.

Bu hızlandırılmış süreç, yaşlılarımızın daha erken bir zamanda bu tesislerden yararlanmalarını sağlayacak."

Törene katılan vatandaşlar ve yerel yöneticiler, projenin bölge için büyük bir kazanım olduğunu ve yaşlı nüfusun artan ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte olduğunu ifade ettiler.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, projenin, bölgesel hizmet anlamında Osmaniye için bir dönüm noktası olacağını belirtti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalya’da caretta carettalar yumurta bırakmaya başladıÖnceki Haber

Antalya’da caretta carettalar yumurta bı...

Osmaniye Jandarması Zehir Tacirlerine Göz AçtırmıyorSonraki Haber

Osmaniye Jandarması Zehir Tacirlerine Gö...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar