
Derya Yanık, Kadirli’deki sel felaketinin ardından AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan ile kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Afetzedeler için atılacak adımlar masaya yatırıldı.
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 7 Nisan’da etkili olan şiddetli sağanak yağışın ardından meydana gelen sel ve taşkınların yaraları sarılmaya devam ediyor.
TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, bölgedeki temaslarını sürdürerek Ankara’da önemli bir görüşme gerçekleştirdi.
Derya Yanık, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Ali Hamza Pehlivan’ı makamında ziyaret ederek Kadirli’deki son durumu masaya yatırdı.
Görüşmede, sel felaketinin ardından yürütülen çalışmalar kapsamlı şekilde ele alındı.
Toplantının ana gündeminde şu başlıklar yer aldı:
Sahadaki güncel durum
Afetzedelerin acil ihtiyaçları
Devam eden hasar tespit çalışmaları
Kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi
Yanık, özellikle vatandaşların taleplerinin hızlı şekilde karşılanmasının öncelikli olduğunu vurguladı.
Ziyaretin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Yanık, yürütülen çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.
“Kadirli’mizde meydana gelen sel felaketi sonrasında sahadaki son durumu, afetten etkilenen hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını ve taleplerini, hasar tespit sürecini ve devam eden destek çalışmalarını kapsamlı şekilde değerlendirdik.”
Yanık, ayrıca alınması gereken ek tedbirlerin de görüşüldüğünü ifade etti.
Osmaniye ve Kadirli için gerekli tüm adımların atılacağını belirten Yanık, sürecin kararlılıkla sürdürüleceğini söyledi.
“Hemşehrilerimizin taleplerine çözüm üretmeye ve sürecin yakın takipçisi olmaya devam ediyoruz.”
Yanık, AFAD Başkanı Pehlivan’a destekleri ve ev sahipliği için teşekkür ederek açıklamasını tamamladı.




































Yorum Yazın