DOLAR32.371
EURO34.7766
ALTIN2438.5
BIST10082.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Vali Yılmaz, Asayiş ve Güvenlik Olaylarını Değerlendirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Yılmaz, Asayiş ve Güvenlik Olaylarını Değerlendirdi
Abone ol
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, 2024 yılı Mart ayında Polis ve Jandarma sorumluluk bölgelerinde meydana gelen asayiş ve güvenlik olaylarını değerlendirdi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, 2024 yılı Mart ayında Polis ve Jandarma sorumluluk bölgelerinde meydana gelen asayiş ve güvenlik olaylarını değerlendirdi.

Toplantıda Genel Güvenlik, Asayiş, Uyuşturucu ile Mücadele, Kaçakçılık, Düzensiz Göçmen ile Mücadele, Terör ve Trafik konularının ele alındığı ve Osmaniye'nin daha huzurlu ve güvenli bir şehir olması için alınan tedbirler, yürütülen faaliyetler ve elde edilen başarılar hakkında genel değerlendirme yapıldığı belirtildi.

Vali Yılmaz, Mart ayında 1.488 asayiş olayı meydana geldiğini, 972 kişinin yakalandığını ve 64 kişinin tutuklandığını ifade etti.

Olayların 1364'ünün aydınlatıldığını ve asayiş suçlarında aydınlatılma oranında yüzde 92'lik başarı sağlandığını vurgulayan Vali Yılmaz, son bir ay içerisinde 33 av tüfeği, 37 tabanca ve 7 kurusıkı tabanca ele geçirildiğini açıkladı.

Göçmen kaçakçılığı ile ilgili Mart ayında 5 organizatör/şüphelinin yakalandığını ve 4 kişinin tutuklandığını belirten Vali Yılmaz, 59 düzensiz göçmenin de yakalandığını söyledi.

Vali Yılmaz, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yakalanan düzensiz göçmen sayısında yüzde 5800 oranında artış olduğunu vurguladı.

Kaçakçılık suçları kapsamında 37 olayda 13 bin 266 adet sigara, 150 bin 240 adet makaron, 43 adet cep telefonu, 654 paket tütün, 58 adet elektronik sigara, 792 adet elektronik sigara tütünü ve 1070 adet puro ele geçirildiği bildirildi.

Organize suçlarla ilgili 9 olayda 16 adet tabanca, 12 adet av tüfeği ve 6 adet kuru sıkı tabanca ele geçirildiği belirtildi.

Terörle mücadele kapsamında 9 PKK/KCK terör örgütü şüphelisinin yakalandığını ve 5'inin tutuklandığını belirten Vali Yılmaz, dini istismar eden terör örgütleri kapsamında da 5 şüphelinin yakalandığını ve 1 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Uyuşturucu ile mücadelede 185 olayda 213 şüphelinin yakalandığını ve 28 kişinin tutuklandığını belirten Vali Yılmaz, 13 aranması olan şahsın da yakalandığını ve geçen yılın aynı dönemine kıyasla aranan şahısların yakalanmasında yüzde 8 artış olduğunu söyledi.

Ele geçirilen uyuşturucu maddelere bakıldığında ise 19 kilo 563 gram esrar ve türevleri, 1 kilo 579 gram bonzai, 262 gram metamfetamin, 90 gram eroin ve 253 adet sentetik ecza ele geçirildiği belirtildi.

Geçen yılın aynı dönemine kıyasla ele geçirilen uyuşturucu maddelerde yüzde binleri bulan oranda artış gözlendiğinin altı çizildi.

Vali Yılmaz, Mart ayında 228 trafik kazasının meydana geldiğini ve 182 kişinin yaralandığını bildirdi. Yapılan denetimlerde 87.268 aracın sorgulandığını, 577 aracın trafikten men edildiğini ve 10.862 cezai işlem uygulandığını açıkladı.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, aranan şahıslar  konusunda yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi,

"İlimiz genelinde 2024 yılı Mart ayında 187.153 şahıs sorgulanmış, çeşitli suçlardan aranması olan toplam 75 şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edilmiştir.

Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla Asayiş, Uyuşturucu, Kaçakçılık, Düzensiz Göçmen ve Terör konuları başta olmak üzere her türlü suç, organize oluşumlar ve terör örgütleri ile mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.

Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de sokaklarımızın ve evlerimizin huzurunu sağlamaya yönelik faaliyetler yapmaya devam edecek,

Şehrimizin huzurunu bozmaya yönelik kimseye fırsat vermeyeceğiz." Vali Dr. Erdinç Yılmaz, aranan şahıslar  konusunda yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi,

"İlimiz genelinde 2024 yılı Mart ayında 187.153 şahıs sorgulanmış, çeşitli suçlardan aranması olan toplam 75 şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edilmiştir.

Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla Asayiş, Uyuşturucu,

Kaçakçılık, Düzensiz Göçmen ve Terör konuları başta olmak üzere her türlü suç, organize oluşumlar ve terör örgütleri ile mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye’de Yol Çalışmaları BaşlıyorÖnceki Haber

Osmaniye’de Yol Çalışmaları Başlıyor

İskenderun’da Avukatlar Günü dolayısıyla tören düzenlendiSonraki Haber

İskenderun’da Avukatlar Günü dolayısıyla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar