
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Kadirli’de düzenlenen Lavanta Festivali’ne katılarak lavanta tarlasına girdi ve hasat yaptı.

Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı Bekereci Köyü, bu yıl da mis kokulu bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
Geleneksel hale gelen Lavanta Festivali, yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Festivalin onur konuğu ise Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz oldu.
Vali Yılmaz: "Lavanta Kazançlı Bir Ürün"
Festival kapsamında lavanta tarlasına girerek lavanta hasadı yapan Vali Yılmaz, bu bitkinin bölge için önemli bir ekonomik değer taşıdığını vurguladı.
Hasat sırasında yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Bugün lavanta hasadımızı yapıyoruz. Lavanta, kozmetik, ilaç, sabun gibi pek çok alanda kullanılıyor.
Gerçekten kârlı bir yatırım.
Bölgemiz de lavanta yetiştirmek için son derece uygun.
Hasadımızın bereketli olmasını diliyorum.”
Ekonomiye ve Turizme Katkı Sağlıyor
Lavanta tarlaları yalnızca tarım üretimi açısından değil, aynı zamanda kırsal turizm açısından da büyük önem taşıyor.
Renkli görüntülere sahne olan festival, katılımcılara hem görsel bir şölen sundu hem de lavantanın üretim süreci hakkında bilgi verdi.

Yorum Yazın