DOLAR32.3795
EURO35.0698
ALTIN2324.4
BIST9079.9
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Vali Erdinç Yılmaz, engeliler günü’nü kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Erdinç Yılmaz, engeliler günü’nü kutladı
Abone ol
Vali Dr. Erdinç Yılmaz, 3 Aralık Dünya engelliler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Osmaniye haberleri

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, 3 Aralık Dünya engelliler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Yılmaz mesajında;“Sosyal Devlet” ilkesiyle hareket eden devletimiz, Engelsiz Türkiye, Engelsiz Toplum, Engelsiz Gelecek için ulaşımdan eğitime, çalışma hayatından sağlık hizmetlerine varıncaya kadar her alanda birçok düzenlemeyi hayata geçirmiştir.

Biliyoruz ki;  bizi biz yapan, kolumuz, gözümüz, kulağımız değil, kalbimizdir. Zihnimizdeki ve gönlümüzdeki engelleri kaldıralım. Sadece bir gün değil her gün engellerin farkında olalım.

 Engellilik, sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durumdur. Özellikle son yıllarda spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına hatta siyasete kadar hemen her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin bu azim ve özgüvenleri her türlü takdiri hak etmektedir.

Bu durum göstermektedir ki; engelli vatandaşlarımızın desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini görüyor, birçok mucizesine şahit oluyor ve onların yaşama sevinciyle hayata sarılmalarından büyük mutluluk duyuyoruz.

Bunun en güzel örnekleri; Olimpiyat Madalyalı bir Doktor olan Mesme TAŞBAĞ, Surların Altın Kızı ve Cumhuriyet Tarihinin İlk Kadın Avrupa Şampiyonu Sümeyye BOYACI,  Rio Olimpiyatlarında Ülkemize Altın Madalya getiren Nazmiye MURATLI, Tekvando Dünya Şampiyonu Ayşe Dudu KARATAY, Dünya Judo Şampiyonasında Altın Madalya getiren Zeynep ÇELİK…

Hepsinin tek bir hedefi ve tek bir amacı vardı;  Ülkemize altın madalya kazandırarak, İstiklal Marşımızı okutmak ve Şanlı Türk Bayrağını dalgalandırmak. Başardılar ve böylelikle tüm dünyaya bir mesaj verdiler; kimimizin kolu, bacağı, kimimizinse işitme veya görme yetisi yok, ama asıl eksiklik uzuv değildir. Bizler bunlar olmadan başaran ve kendi ayakları üzerinde durarak ülkesine altın madalya kazandıran Türk Gençleriyiz. Çünkü başarı; azim, inanç, gayret ve çok çalışmakla kazanılır.

Türkiye Cumhuriyeti olarak sizlerle ne kadar gurur duysak azdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam getirmesini diliyor, hayatın önlerine çıkardığı zorluklara karşı mücadele azmini ve kararlılığını kaybetmeyerek topluma örnek olan engelli kardeşlerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milletvekili Kaya, Engelliler günün kutladıÖnceki Haber

Milletvekili Kaya, Engelliler günün kutl...

Sulama motorunu çalanlar yakalandıSonraki Haber

Sulama motorunu çalanlar yakalandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar