DOLAR32.367
EURO35.1344
ALTIN2324.4
BIST9079.9
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Vali Erdinç Yılmaz: "Canlar kaybediyoruz bu konu çok önemli"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Erdinç Yılmaz: "Canlar kaybediyoruz bu konu çok önemli"
Abone ol
Türkiye’de korona virüsle mücadelede illere göre her 100 bin kişide görülen haftalık vaka oranı haritasında 481,45 ile birinci sırada bulunan Osmaniye'de denetimler Vali Erdinç Yılmaz'ın da katılımlarıyla sıklaştırıldı.
Osmaniye haberleri

Türkiye’de korona virüsle mücadelede illere göre her 100 bin kişide görülen haftalık vaka oranı haritasında 481,45 ile birinci sırada bulunan Osmaniye'de denetimler Vali Erdinç Yılmaz'ın da katılımlarıyla sıklaştırıldı.

Vali Yılmaz, "İlla yasak mı koymamız lazım, ceza mı yazmamız gerek. Canlar kaybediyoruz bu konu çok önemli" dedi.



Sağlık Bakanlığınca açıklanan, 13-19 Kasım tarihleri arası İllere Göre Haftalık Vaka Sayısına göre 100 binde 481,45 oranla ilk sırada yer alan ve aşılamada yüzde 84,5 oranla ikinci sırada olan Osmaniye’de korona virüs tedbirlerine yönelik denetimler sürüyor.

Denetimleri sırasında vatandaşları kurallara uymaları noktasında uyaran Vali Erdinç Yılmaz, “Bu koronavirüs çok canımızı sıktı. Sonuç Osmaniye’mize hiç yakışmadı. Tedbirlere dikkat edeceğiz. Bugüne kadar ne kadar güzel gidiyorduk, ilk sıralarda yer alıyorduk ve yine alırız inşallah.



Yeter ki hep beraber mücadele edelim. Bu iş bir iki kişinin mücadelesi ile olmaz. Benim gayretimle de olmaz. Hep beraber kurallara uyarak başarabiliriz. İlla yasak mı koymamız lazım, ceza mı yazmamız gerek. Canlar kaybediyoruz bu konu çok önemli.

Kendi sağlığımız, çevremizdekilerin sağlığı, sevdiklerimizin sağlığı ve toplumun sağlığı için kurallara uymalıyız. İnsan kendi sağlığını önemsemese de başkasının sağlığına önemsemeli, başkasının sağlığına tehlikeye sokma ya ne hakkı var.



Bu hastalık dikkat etmediğimizde bulaşıyor ve yayılıyor, bu ciddi bir sorumluluk. Kurallara uymalıyız, kurallara uyarak bu işin üstesinden geleceğiz.” Dedi.

‘SONUÇ HEPİMİZİ ÜZDÜ’

Son yayınlanan koronavirüs yoğunluk haritasına göre Osmaniye’nin vaka oranlarında en yüksek il çıktığını belirten Vali Yılmaz, “Bu sonuç Osmaniye olarak hepimizi çok üzdü. Çünkü biz bugüne kadar mücadelemizi çok başarılı ve iyi durumda götürdük.

İnanıyorum ki bundan sonra da biz bu mücadelemizi sürdüreceğiz herhangi bir yılgınlığa düşmeden bu mücadelede eskiden olduğumuz en iyi günlere Döneceğiz. Geri dönmemiz içinde hep beraber mücadele etmemiz gerekiyor.

Kurallara uymadığın sürece tedbirlere dikkat etmediğimiz sürece maalesef bu virüs Çok hızlı bir şekilde yayılıyor. Bunu artık biliyoruz. Osmaniyeli hemşerilerime diyorum ki lütfen kurallara uyalım ve aşılarımızı olalım.



Biz bunu daha önce yaptık başardık. Ben inanıyorum ki Osmaniye hemşerilerimizle birlikte onu yine başaracağız. Başarmamamız için herhangi bir sebep yok. Önümüzdeki günlerde aşağı düşüşü başlatıp, en Aşağılara çekip bitirmek olmalı.” Dedi.

YAYILMA BU ŞEKİLDE DEVAM EDERSE SIKINTI OLABİLİR

Vali Erdinç Yılmaz, hastanelerdeki vaka yoğunluk oranları ile ilgili yaptığı açılmada ise şuan için sıkıntılı bir durumun söz konusu olmadığını belirterek, “Tedbirlere uyumazsak, yayılma bu şekilde devam ederse sıkıntı olabilir. Şu anda sıkıntımız yok.

Bütün vatandaşlarımıza sağlık Hizmetini çok rahat bir şekilde veriyoruz. Ama bu sürekli bu şekilde artmaya devam ederse sıkıntı yaşayabiliriz. Bunun içinde mücadelemizi sürdürmeliyiz.” Diye konuştu.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Düziçi’nde Covid-19 denetimleriÖnceki Haber

Düziçi’nde Covid-19 denetimleri

Osmaniye merkezli terör operasyonu: 3 tutuklamaSonraki Haber

Osmaniye merkezli terör operasyonu: 3 tu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar