DOLAR32.3847
EURO35.0663
ALTIN2326.5
BIST9104.6
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Vali Erdinç Yılmaz, Atatürk’ün Osmaniye ziyaretini değerlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Erdinç Yılmaz, Atatürk’ün Osmaniye ziyaretini değerlendi
Abone ol
Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Atatürk’ün Osmaniye’yi ziyaret edişinin 98. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Osmaniye haberleri

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Atatürk’ün Osmaniye’yi ziyaret edişinin 98. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Yılmaz mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 98. yıl önce bugün, Osmaniye’mize gelişinin gururunu ve onurunu yaşıyoruz.

Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasının ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vilayetlerini tek tek dolaşarak Anadolu insanıyla iç içe olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk; gerçekleştirdiği bu ziyaretlerle, savaşın kazanılmasında büyük emeği geçen Anadolu insanına şükranlarını iletmiş, savaşlarla yorgun düşen milletine moral aşılamış; modern, kalkınmış, güçlü bir Türkiye’yi inşa etme yolunda halkın görüşlerini alarak aynı zamanda Türk milletinin irfanına ve zekâsına da güvendiğini göstermiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Osmaniye ziyaretine dair dönemin kaynaklarından alınan bilgilere göre; Hatay meselesiyle ilgilenmek için üç gün Dörtyol’da kalan Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Paşa, 16 Ocak 1925’te Osmaniye’ye geldi. İstasyonda halkın alkışları ve “Yaşa!” sedaları içinde trenden inen Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Paşa, Kuvayımilliyecilerin atlı gösterileri ve halkın coşkulu tezahüratı arasında şehre girdi, Cebelibereket vilayet binasını ziyaret ederek şehir gezintisine çıktı.

Millî Mücadele’nin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, şehrimizde gezinti yaparken halkımız coşku ve heyecan ile kendisine eşlik etmiş; Büyük Önder hatıra defterinde şehrimiz için “Osmaniye kasabasını ve buranın halkını ziyaret edebildiğimden çok memnun oldum. Halkın gösterdiği kalbî ve samimî tezahürattan fevkalâde mütehassisim. Bu güzel kalpli, mert insanlar arasında daha ziyade kalmak saadeti için ayrıca fırsat arayacağım.” ifadelerini kullanmıştır.

Osmaniye halkının Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gösterdiği derin hürmet ve sevgi içerisinde şehrimizi ziyareti ve iltifatıyla çok anlamlı bir karşılık bulmuştur. Bir asrı ardında bırakan büyük devletimiz, Büyük Önder Atatürk’ün gösterdiği “çağdaş ve gelişmiş Türkiye” hedefine gururla ve emin adımlarla yürüyor; biz de “Türkiye Yüzyılı” vizyonuna bu şiarla gece gündüz demeden yüreğimizle çalışıyoruz. Bu vesile ile Atatürk’ün Osmaniye’mizi ziyaretlerinin 98.yılını kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Düziçi ve Kadirli’de üreticiler bilgilendirildiÖnceki Haber

Düziçi ve Kadirli’de üreticiler bilgile...

Belediye binasında, Kedi kurtarma operasyonuSonraki Haber

Belediye binasında, Kedi kurtarma operas...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar