DOLAR32.2129
EURO35.0689
ALTIN2528.0
BIST10759.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Üniversitelilerden Filistin’e Destek Yürüyüşe

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üniversitelilerden Filistin’e Destek Yürüyüşe
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) öğrencileri, Filistin'e yönelik saldırıları protesto etmek ve Filistin halkına desteklerini göstermek için bir araya geldi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) öğrencileri, Filistin'e yönelik saldırıları protesto etmek ve Filistin halkına desteklerini göstermek için bir araya geldi.

ÜNİAK Kulübü tarafından organize edilen "Filistin'e Destek Yürüyüşü"ne, akademik ve idari çalışanların da katılımı gözlemlendi.

Yürüyüş, OKÜ Genç Ofis bahçesinde başladı ve Filistin'deki zulme ve saldırılara son verilmesi için sloganlar atıldı. Yürüyüş korteji daha sonra OKÜ Kütüphane önüne kadar ilerledi ve burada bir basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasında, yayılmacı İsrail politikalarına tepki gösterildi ve Columbia Üniversitesi'nde öğrencilerin ve akademisyenlerin katılımıyla başlayan İsrail karşıtı gösterilere destek vurgulandı.

ÜNİAK Kulübü adına açıklama yapan Kulüp Başkanı Abdulsamet Demez, zulme karşı durmak için tüm öğrenci ve akademisyenleri "Say Stop" eylemlerine davet etti.

Demez, "Özellikle geçtiğimiz hafta ABD'nin New York kentindeki Columbia Üniversitesinde öğrencilerin ve akademisyenlerin katılımıyla başlayan İsrail karşıtı gösteriler dünya genelinde onurlu duruşun başkaldırı fitilini ateşlemiştir.

Bizler de vicdan sahibi her bir genç gibi Gazze'de yaşanan katliama karşı on binlerce gencin katılımıyla ilk günden bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz 'Say Stop' eylemlerimize, boykot çağrılarımıza ve yardım faaliyetlerimize ara vermeksizin devam edeceğimizi ve Gazze halkının çığlığına ses veren herkesin farklılıklarına bakmaksızın yanında olmaya devam edeceğimizi bildiriyoruz." dedi.

Demez ayrıca, Gazzelilerin çığlıklarına kulak veren ABD'nin Michigan Üniversitesi öğrencilerinin yanında olduklarını ve 81 ildeki tüm üniversitelileri ve akademisyenleri İsrail barbarlığına karşı durmaya, Gazzeli kardeşlerinin yanında olmaya ve "Say Stop" eylemlerine ses vermeye davet etti. Basın açıklamalarının ardından yürüyüş sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP’li Kaya’dan İktidara Sağlık Politikası EleştirisiÖnceki Haber

CHP’li Kaya’dan İktidara Sağlık Politika...

Trafik Farkındalık Etkinliğine Yoğun İlgiSonraki Haber

Trafik Farkındalık Etkinliğine Yoğun İlg...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar