DOLAR41.3252
EURO48.5798
ALTIN4859.2
BIST10.383
Yusuf Cinkara Otomotiv

Tütünle Mücadele İçin Osmaniye’de Yeni Adım: TİM'ler Sahada

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tütünle Mücadele İçin Osmaniye’de Yeni Adım: TİM'ler Sahada
Abone ol
Osmaniye’de tütünle mücadele için TİM’ler ve mobil sigara bırakma poliklinikleri kuruldu. Eylül ve Ekim boyunca vatandaşlara her gün hizmet verilecek.

Osmaniye’de tütünle mücadele çalışmaları kapsamında yeni bir uygulama hayata geçirildi.

Vatandaşlarda farkındalık oluşturmak, sigara bırakma sürecine destek olmak ve hekimle buluşmalarını kolaylaştırmak amacıyla “Tütün ile Mücadele Timleri” (TİM) ve “Mobil Sigara Bırakma Poliklinikleri” kuruldu.

Vatandaşlara Yerinde Hizmet

İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, merkez ve ilçelerde oluşturulan TİM’lerin şehir meydanları, parklar, köyler, organize sanayi bölgeleri, üniversite kampüsleri, alışveriş merkezleri ve pazar yerleri gibi kalabalık alanlarda görev yaptığı belirtildi.

Bilgilendirme Çalışmaları

Çalışmalar kapsamında vatandaşlara, tütün ve tütün ürünlerinin zararları, pasif etkilenim, dumansız hava sahası, ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı, ALO 184 Tütün İhbar Hattı ve Yeşil Dedektör Uygulaması hakkında bilgilendirmeler yapılıyor.

İki Ay Boyunca Sürecek

01 Eylül–31 Ekim 2025 tarihleri arasında TİM’ler ve mobil poliklinikler, vatandaşlara her gün hizmet vermeye devam edecek.

Böylece sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlara doğrudan ulaşılması hedefleniyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Olcar, CHP Andırın Kongresine Divan Başkanı OlduÖnceki Haber

Başkan Olcar, CHP Andırın Kongresine Div...

Bahçeli'den Erdoğan’a Tam Destek: 2028'de Aday OlmalıSonraki Haber

Bahçeli'den Erdoğan’a Tam Destek: 2028'd...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar