DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6
BIST10643.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Toprakkale'de 7 Yıl Önce Başlatılan Toki Projesi Rafa Mı Kalktı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Toprakkale'de 7 Yıl Önce Başlatılan Toki Projesi Rafa Mı Kalktı?
Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ve Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi akıllara Osmaniye’nin Toprakkale ilçesine yapılması planlanan ve kuraları da çekilen projeyi getirdi. 
Osmaniye haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ve Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi akıllara Osmaniye’nin Toprakkale ilçesine yapılması planlanan ve kuraları da çekilen projeyi getirdi. 

2015’de çalışmalarına başlanılan Toprakkale Kışla Mahallesi’ne yapılması planlanan TOKİ konutları projesi ile ilgili yetkililerin sessizliği, “Proje rafa mı kalktı” sorusunu da beraberinde getirdi. 

Dönemin Belediye Başkanı İbrahim Demirci tarafından 2015 yılında 200 dönümlük arazi emeklilere yapılacak konut projesi için TOKİ’ye tahsis edilmişti. 

Şu anda TOKİ’nin sitesinde Osmaniye’ye ait Düziçi İlçesi Ellek Beldesi 160 Adet Konut ve 10 Adet Dükkân İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihale aşamasında gözüküyor. 

200 DÖNÜMLÜK ARAZİ ÜZERİNE EMEKLİLERE 3 BİN KONUT

Osmaniye Emekliler Derneği ile Toprakkale Belediyesi 2015’de bir anlaşma yaptı. 200 dönümlük arsa üzerine 3 Bin Konutun TOKi aracılığı ile yapılacağı duyuruldu. 
 
Daha sonra 2019 yılında AK Parti Milletvekili İsmail Kaya 12 Haziran 2019’da TOKi konutları için kura çekimi olacağını müjdesini verdi. Kuralar çekildi. 
 
Ancak aradan geçen zaman içinde konuyla ilgili herhangi bir gelişme yaşanmadı. İlçeye yapılacak TOKİ projesi için rafa mı kaldırıldı yorumları yapıldı. 

Şimdi ilçe sakinleri adına soruyor “Toprakkale Kışla Mahallesi’ne yapılması planlanan TOKİ Projesi ne oldu?”
 
TOKİ projesi ev fiyatlarının astronomik olarak arttığı bugünlerde evi olmayıp ev hayali kuranlar için daha önemli hale geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TOKİ ile ilgili açıklaması ise vatandaşları heyecanladırdı. Ancak hali  hazırdaki projenin akıbeti bilinmöiyor. Konuyla ilgili resmi bir açıklama ise şu ana kadar yapılmadı. 

TOKİ ile kira öder gibi ev sahibi olunabiliyor. Özellikle bu projeler dar gelirli ailelerin ev sahibi olması için çok önemli gösteriliyor. Çünkü asgari ücretin 5 Bin 500 olduğu bugünlerde bir asgari ücretlinin ev alması artık hayal. O yüzden Toprakkale’ye yapılması planlanan TOKİ Projesi çok önem arz ediyor. 

Proje yapılacak mı?

Yapılacaksa Ne zaman yapılacak?

Proje rafa kaldırıldı ise neden ne gerekçe ile kaldırıldı?


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karaçay Deresi eski görüntüsüne kavuştuÖnceki Haber

Karaçay Deresi eski görüntüsüne kavuştu

Milletvekili Kaya, Eğitim haftası mesajı yayınladıSonraki Haber

Milletvekili Kaya, Eğitim haftası mesajı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar