
TEMAD Osmaniye Şubesi, Devlet Bahçeli Meydanı’nda yaptığı basın açıklamasında emekli astsubayların yıllardır süren mağduriyetlerine dikkat çekti. 17 Ekim’de Ankara’da büyük bir eylem yapılacağı duyuruldu.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Osmaniye Şubesi, Devlet Bahçeli Meydanı’nda yaptığı basın açıklamasıyla özlük hakları ve tazminat taleplerini gündeme taşıdı.
Açıklamada, 17 Ekim 2025’te Ankara’da büyük bir eylem düzenleneceği duyuruldu.
“Bizim Verilecek Bir Mücadelemiz Var”
TEMAD Osmaniye Şube Başkanı Emekli Astsubay Şenel Yıldız, Ankara’da yapılacak buluşmayı işaret ederek, “Bizim verilecek bir mücadelemiz var.
Biz hakkımızı istiyoruz” dedi.
Basın metni ise TEMAD Osmaniye Şubesi Başkan Yardımcısı Oktay Kaya tarafından okundu.
Mağduriyet ve Adaletsizlik Vurgusu
Açıklamada, astsubayların uzun yıllardır tazminat hakkından mahrum bırakıldığına dikkat çekildi.
Yapılan düzenlemelerle maaş adaletsizliğinin arttığı, emekli astsubayların muvazzaf dönemlerinde aldıkları maaşın yalnızca %43’ünü alabildikleri vurgulandı.
Kaya, bunun hem vicdanlara hem de TSK’nin hiyerarşik yapısına aykırı olduğunu ifade etti.
“Verilen Sözler Tutulmadı”
Açıklamada, geçmiş yıllarda birçok devlet yetkilisinin astsubaylara tazminat sözü verdiği hatırlatıldı.
2012’den 2019’a kadar Genelkurmay Başkanları, Milli Savunma Bakanları, Başbakan ve Cumhurbaşkanı tarafından verilen sözlerin yerine getirilmediği belirtildi.
Son olarak AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in, “Astsubaylarla ilgili tazminat gündemimizde yok” sözleri anımsatıldı.
Talepler ve 17 Ekim Çağrısı
TEMAD’ın talepleri arasında özlük haklarının iyileştirilmesi, tazminatın hayata geçirilmesi, maaş adaletsizliğinin giderilmesi, enflasyona karşı koruma, sicil affı, sigorta başlangıçlarının düzenlenmesi ve Astsubay Meslek Yüksekokullarının fakülte düzeyine çıkarılması yer aldı.
Açıklamanın sonunda şu ifadeler dikkat çekti:
“Biz sadaka değil, hakkımızı istiyoruz.
17 Ekim’de Ankara’da olacağız ve hakkımızı alana kadar mücadele edeceğiz.
Hak verilemez, alınır.”
Yorum Yazın