DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6
BIST10643.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Telefonla dolandırıcılık yapanlar yakalandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Telefonla dolandırıcılık yapanlar yakalandı
Abone ol
Osmaniye’de vatandaşları telefonla arayarak, isimlerinin “Terör örgütüne karıştığı” iddiası ile dolandırıcılık yapanlardan iki kişi yakalandı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’de vatandaşları telefonla arayarak, isimlerinin “Terör örgütüne karıştığı” iddiası ile dolandırıcılık yapanlardan iki kişi yakalandı.

Osmaniye İl Emniyet müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kendisini polis olarak tanıtarak telefonla aradığı vatandaşlardan 19 tam, 28 yarım, 287 çeyrek ve 87 gram altın dolandıran iki şüpheli yakalanırken, biri tutuklanırken, diğeri ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Olay Osmaniye Merkez Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde meydana geldi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, İ.E. isimli bir kişiyi telefonla arayarak, kendisini polis olarak tanıttıktan sonra; "Adınız terör soruşturmasına karıştı.

Evinizde arama yapacağız. Evdeki altın ya da paralarınızı bize vermeniz gerekiyor. Bir arkadaşımız gelip, paraları sizden alacak" dedi.

İ.E., kapıya gelen polis yelekli şüpheliye evdeki 19 tam, 28 yarım, 287 çeyrek ve 87 gram altını teslim etti.

Bir süre sonra kendisini arayan numarayı arayıp ulaşamayan ve dolandırıldığını anlayan İ.E. polise gidip şikayetçi oldu.

Yapılan şikayet üzerine  Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri,   olayla ilgili araştırma ve inceleme çalışmalarına başladı.

Polis ekiplerinin yaptığı araştırmalar neticesinde, şüphelilerin A.K., M.A., H.B.  ve M.V. isimli  şüpheliler olduğu ve Şanlıurfa iline kaçtıkları  bilgisine ulaşıldı.

Polis ekiplerinin belirlenen adreslere operasyon düzenlemesi sonucu A.K. ile M.A. isimli şüpheliler yakalanırken, dolandırılarak elde etilen altınlar da ele geçirildi.

Operasyon sırasındaki aramada bulunamayan H.B. ile M.V. isimli şüphelilerin yakalanmasına çalışılırken, yakalanan şüpheliler Osmaniye’ye getirildi.

Ele geçirilen altınlar sahibine teslim edilirken, olayla ilgili Mahkemeye sevkedilen A.K. adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, M.A. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
OKÜ Öğretim Üyesi Demir, Japonya’dan 2 ödülle döndüÖnceki Haber

OKÜ Öğretim Üyesi Demir, Japonya’dan 2 ö...

Çikolata arasında uyuşturucu ele geçirildiSonraki Haber

Çikolata arasında uyuşturucu ele geçiril...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar