DOLAR32.281
EURO35.045
ALTIN2474.1
BIST10530.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Taşdelen’den Zam Açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Taşdelen’den Zam Açıklaması
Abone ol
Büyük Birlik Partisi Osmaniye İl Başkanı Mehmet Tamer Taşdelen, memur ve emekli zamlarıyla ilgili olarak bazı açıklamalarda bulundu.
Osmaniye haberleri

Büyük Birlik Partisi Osmaniye İl Başkanı Mehmet Tamer Taşdelen, memur ve emekli zamlarıyla ilgili olarak bazı açıklamalarda bulundu.

Taşdelen, yaptığı açıklamada, daha önce ifade ettikleri memur ve emekli zamlarıyla ilgili görüşlerini tekrarlayarak, Temmuz ayında uygulanan kök maaş sisteminin yanlış olduğunu vurguladı.

Bu sistemin, milyonlarca emeklinin mağdur edildiği bir duruma yol açtığını belirtti. Haziranda 7500 TL alan emeklilerin, Temmuz ayında kök maaş uygulaması nedeniyle aynı tutarı almaya devam ettiklerini dile getiren Taşdelen, bu durumu defalarca eleştirdiklerini ve Ocak ayı gelmeden düzeltilmesi çağrısında bulunduklarını belirtti.

Şu anda açıklanan enflasyon rakamlarına göz attıklarını söyleyen Taşdelen, aylık %2.93, altı aylık enflasyonun %37.57 ve yıllık bazda ise %64.77 olarak açıklandığını ifade etti.

Bu verilere göre, memur emeklilerine yapılacak zam oranının %49.25, diğer SSK, işçi, Bağ-Kur, çiftçi emeklileri için ise %37.57 olduğunu belirten Taşdelen, bu durumu haksızlık olarak değerlendirdiklerini dile getirdi.

Hükümete çağrıda bulunan Taşdelen, memur emeklilerine yapılan zam oranının tüm emeklilere uygulanmasını, bu kapsamda SSK, esnaf, çiftçi emeklileri ve hatta dul ve yetim emeklilerinin de içinde bulunduğu diğer gruplara %50 zam yapılmasını önerdi.

Taşdelen, işçi emeklisine %37, memur emeklisine %50 zam yapılması durumunda yeni bir haksızlığa yol açılacağını belirterek, bütün emeklilere en yüksek oranda, yaklaşık %50 zam yapılması gerektiğini açık ve net bir şekilde ifade ettiklerini söyledi.

Ayrıca, daha önce asgari ücrete %49.25 zam yapıldığını hatırlatan Taşdelen, şu anda memur ve memur emeklilerine aynı oranda zam yapılmasının beklendiğini, bu nedenle diğer emeklilere de %50 artışın uygulanması gerektiğini ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kapalı Köylü Pazarı Açılışı YapıldıÖnceki Haber

Kapalı Köylü Pazarı Açılışı Yapıldı

CHP’li Kaya’dan Şehit Ailesine ZiyaretSonraki Haber

CHP’li Kaya’dan Şehit Ailesine Ziyaret

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar