DOLAR32.2867
EURO35.1152
ALTIN2476.2
BIST10444.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Tarım ve Orman Müdürlüğü, sektör paydaşları toplantısı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım ve Orman Müdürlüğü, sektör paydaşları toplantısı yapıldı
Abone ol
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Osmaniye Sektör Paydaşları Toplantısı, Ticaret Borsası Toplantı Salonunda düzenlendi.
Osmaniye haberleri

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Osmaniye Sektör Paydaşları Toplantısı, Ticaret Borsası Toplantı Salonunda düzenlendi.

Gerçekleşen toplantıya Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç, Oda ve Borsa Başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, üreticiler katıldı.

 Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç açılış konuşmasını yaptı.

İl Müdürü İlmeç, “Bildiğiniz gibi Kasım ayında Sayın Bakanımızın ilimiz ziyareti sırasında sektör toplantısı yapılmıştı. Sizlerin ilettiğiniz birçok konu hakkında Bakanlığımız çalışmalarını yapıyor, birçok konuda da iyileştirmelerini gerçekleştiriyor. Bugünkü toplantımız da sorun ve çözüm önerilerinin konuşulacağı bir toplantı olacaktır.”dedi.

Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ise yaptığı konuşmada, toplantının hayırlı olmasını dileyerek, “Pandemi sürecinden, tüm dünyadaki her sektörün etkilendiği gibi, en fazla etkilenen sektörlerin başında da tarım geliyor. Bu anlamda sabırlı olduğunuz, dirayetli durduğunuz için, bu konuda destek verdiğiniz, ürettiğiniz için, üretimden vazgeçmediğiniz için tüm üreticilerimize yürekten şükranlarımı sunuyorum.”dedi. Sözlerinin devamında Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’nin başkanlığında Osmaniye’de düzenlenen sektör buluşması toplantısında dile getirilen sorunların çözümü için çalışıldığını da söyleyen Durmuşoğlu,  alınan tedbirler ve çözümler hakkında detaylı bilgi verdi.

 Toplantıda konuşan Vali Yılmaz ise bu tür toplantıların önemli olduğunu belirterek, “Önemli olan sorunlarımızı tespit edip, doğru çözümler üretmektir. Bunun yolu da diyalogdan geçer. Bu nedenle diyalog halinde olmak, beraber olmak çok önemli. Öncelikle Osmaniye’miz yer fıstığında öncü bir il. Bunu sürdürmeliyiz. Bunu sürdürmek için bu alanda faaliyet gösteren sektör temsilcilerimizin işini en iyi yapması çok önemli. Olabilecek en iyiyi üretmeyi hedeflemeliyiz ki, en iyisi olma yolunda hep ilerlemeliyiz ki bu öncülüğümüzü sürdürelim.” dedi. İlimizin zeytin üretiminde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Vali Yılmaz, “Zeytin üretiminde 5. Sıradayız, zeytinyağı üretiminde 10. Sıradayız. Zeytinin sağlık açısından en verimli şekilde tüketiciye ulaşması açısından hepimize görev düşüyor. Kasa desteğini elimizden geldiğince artıracağız.”dedi.

 Turp üretiminde Kadirli ilçemizin birinci sırada olduğunu belirten Vali Yılmaz, turp üretiminde modern tesisleşmenin önemli olduğunu söyledi. İlimizin narenciye üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu da söyleyen Vali Yılmaz, narenciyeye zarar veren Akdeniz meyve sineği konusunda Tarım ve Orman Müdürlüğünün çalışmaları olduğunu kaydetti. Vali Dr. Erdinç Yılmaz sözlerinin devamında suyun çok önemli bir kaynak olduğunu ve çok tasarruflu kullanılması gerektiğini belirterek, sulama sistemlerinin en verimli, en modern ve suyu en tasarruflu kullanabilecek şekilde olması gerektiğini söyledi.

Vali Yılmaz sözlerinin son bölümünde “Bütün kurumlarımızla birlikte tek hedefimiz Osmaniye’mize hizmet etmektir. İnşallah çalışmalarımız devam edecek. Osmaniye’mize ne kazandırırsak biz bundan mutlu oluruz. Tarım ve gıda sektörleri tüm dünyada çok önemli sektörler. Dolayısıyla üretimde en iyisi olma mücadelesi vermeliyiz. Toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.”dedi.

Toplantı, sektör temsilcilerinin soru, görüş, önerileri ve taleplerinin dinlenmesi ile sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çardak Köyü Eğitim kampüs inşaatında incelemeÖnceki Haber

Çardak Köyü Eğitim kampüs inşaatında inc...

Vali Yılmaz, Yabancı uyruklu kanaat önderleriyle buluştuSonraki Haber

Vali Yılmaz, Yabancı uyruklu kanaat önde...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar