DOLAR32.5841
EURO34.9306
ALTIN2439.7
BIST9645.0
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Tabakoğlu, “Kavuşma” eserini okurları ile buluşturdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tabakoğlu, “Kavuşma” eserini okurları ile buluşturdu
Abone ol
Çukurovalı Şair ve Yazar Ali Tabakoğlu, eserlerinin arasına bir yenisini daha ekleyerek; “Kavuşma”isimli isimli romanının okurları ile buluşturdu.
Osmaniye haberleri

Çukurovalı Şair ve Yazar Ali Tabakoğlu, eserlerinin arasına bir yenisini daha ekleyerek; “Kavuşma”isimli isimli romanının okurları ile buluşturdu.

Hatay’ın Dörtyol ilçesi doğumlu şair ve yazar Ali Tabakoğlu, edebiyatın çok yönleri ile ilgilendiğini kanıtlayarak “İnsan ve buğday” isimli romanının ardından,  yeni eseri “Kavuşma” romanını da geçtiğimiz günlerde okurları ile buluşturdu.

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde düzenlenen “7. İlkkurşun Kültür-Sanat ve  Turunçgil  festivali”ne katılan Ali Tabakoğlu yeni eserini ilk kez  doğduğu şehrin insanlarına tanıtmaktan mutlu olduğunu söyledi.

OŞYAD üyeliği ile birlikte, eserleri ile bir çok kitap fuarlarına da katılan Ali Tabakoğlu,  “Bir buğday tanesi”, “Söyleyemediklerim” ve “Pavli köprüsü” isimleri ile yayınladığı şiir kitapları ile edebiyat dünyasında ismini duyurmaya başladı.

Yüreğinde beslediği duyguları, görüp yaşadıkları olayları sanata dönüştürebilme adına kalemindeki mürekkebi boş yere harcamama adına öykü kitaplarını da okurları ile buluşturmaya başlayan Tabakoğlu, “En büyük  kayıp” isimli öykü kitabı, ardından “Mösyö Diplomatım” isimli  romanını yayınladı.

Şiirsel anlatımlarının daha çok öykü ve romansı olduğu yönünde edebiyat dostlarının önerilerini değerlendiren Ali Tabakoğlu, Hale Uzun’un çevirmenliğini yaptığı “Struggles of lıfe” isimli İngilizce eserini okurları ile buluşturdu.

Çukurova’nın bereketli topraklarında ilk filizlerini alarak  edebiyat alanında kendisini göstermeye çalışan Ali Tabakoğlu, yurdunun her köşesini vatan bildiği için ekmeğini kazanabilme uğruna Aydın ilinin Didim ilçesine yerleşti.

Annesini belli günlerde görmek için Dörtyol ilçesine gelen Tabakoğlu, kendisini şair ve yazar olarak belleğinin gelişmesine katkısı olan doğduğu yeri asla unutamadığını ve unutamayacağını her  zaman konuşurken vurgulayan bir edebiyatçımız.

Tabakoğlu’nun “Kavuşma” isimli roman başlığının altında; “Umudun bittiği yerde, hayaller başlar” tümcesi dikkat çekiyor.

Kitap 11. Bölümden oluşurken, 112 sayfa içerisinde birbirinden ilginç anıların yeraldığı olayları okuyoruz.

Yazarımız kitabının  sonunda; “Kitaplar güçlü silahlardır, sadece cehalete karşı değil, uykusuzluğa,  yalnızlığa, fazla hatıralara, çok uzun günlere ve aşırı  kısa gecelere karşı da.”tümcesiyle sayfalarını kapatıyor.

Yazarımız Ali Tabakoğlu’nu kutluyor, başarıların devamını diliyoruz


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniyespor FK -1 Çatalcaspor -0Önceki Haber

Osmaniyespor FK -1 Çatalcaspor -0

Koronavirüs Sonrası Görme Kaybına Dikkat!Sonraki Haber

Koronavirüs Sonrası Görme Kaybına Dikkat...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar