DOLAR32.3177
EURO35.1247
ALTIN2293.4
BIST9058.0
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

STK Yöneticileri birlikte hareket edecekler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
STK Yöneticileri birlikte hareket edecekler
Abone ol
Osmaniye İl Merkezindeki Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve yöneticileri, kentin geleceği için  ortak bir amaç doğrultusunda bir araya geldi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye İl Merkezindeki Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve yöneticileri, kentin geleceği için  ortak bir amaç doğrultusunda bir araya geldi.

Osmaniye’deki STK’ların kentin geleceği için ortak hareket etmeleri doğrultusunda yapılan çağrı üzerine başlatılan toplantılar neticesinde,  Osmaniye Sivil Toplum Kuruluşları (OSTOK) Platformu oluşturuldu.

Osmaniye’nin; sosyal, kültürel, sanatsal,  ekonomik ve diğer konularda tanıtılıp geliştirilerek tanıtılması amacı güdülerek STK yöneticileri bir araya gelen toplantılar başlattı.

STK Başkan ve temsilcilerin katılımları ile gerçekleşen toplantıların son buluşmasına İlçe Merkezindeki 37 STK adına  Başkan ve yetkilisi katılım gösterdi.

Osmaniye Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nun oluşması için yapılan toplantı neticesinde; Yürütme Kurulu üyeleri de belirlenerek görevlendirildi.

Kısa adı OSTOK olan, Osmaniye Sivil Toplum Kuruluşları Platformu kurucu Yürütme kurulu Başkanlığına; Osmaniye Girişimci ve Üretken Kadınlar Derneği Başkanı Hava Saçıkara, Başkan Yardımcılıklarına; Osmaniye Şanlıurfalılar Derneği Başkanı Nusret Esen ve Osmaniye Kültür, Turizm ve Gastronomi Derneği Başkanı Banu Başlamışlı Asker, Genel Sekreterliğe Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Mustafa Bardak, Muhasip üyeliğe  Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı  Şenel Yıldız, Eğitimden Sorumluluğa Çukurova Halk Kültürünü Araştırma Derneği Başkanı Hüseyin Yücel, Bilgi ve teknolojiden sorumluğuna Malatya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ramazan Yorulmaz, Çevre, Şehir ve Kültür işlerine Osmaniye ve ilçelerinde oturan Andırınlılar Derneği Başkanı Yunus Temiz, SKT İletişimden sorumlu Osmaniye Gençlik Pratformu Derneği’nden Ahmet Demir ve Osmaniye Eğitim ve Engellilere Destek Derneği’nden Mimar Aktürk Platform Sözcüsü olarak görev aldı.

Osmaniye’deki STK’ların buluşması ve yürütme kurulu oluşturulmasındaki toplantıya; Yürütme kurulunu oluşturan Derneklerin Başkanları ile birlikte, İşitme Engelliler Derneği Başkanın Aslıhan Hakat, Türk Anneler Derneğinden Birgül Özdemir, Kuvai Milliye Derneği Başkan yardımcısı, 29 Ekim Kadınlar Derneği Başkanı Fatma Keskinbaş, Alevi Kültür Derneği Başkanı Hasan Demiray, Anadolu Şehitler Derneği Başkanı Hatice Türkmen, Kahramanmaraşlılar Derneği Başkanı Mehmet Altun,  Ceabelibereket Görme Engelliler Derneği Başkanı  Necla Tor, Darendeli Kadınlar Derneği Başkanı Sebahat Poyraz,  TEMA adına Şengül Demiryürek,  6 Nokta Görme Engelliler  Derneği Başkanı Ziya Demez ile  katılım için üye olmak isteyen Dernek Başkan ve yöneticileri katılım gösterdi.

Toplam 37 dernek Başkan ve Başkan yardımcıların katılım gösterdiği toplantı neticesinde oluşturulan OSTOK platformu yürütme kurulunun,  en kısa sürede olağan genel kurul yapması görüşülürken, Osmaniye’nin gelişi, tanıtılması ve eksikliklerin giderilerek sağlıklı bir kent haline getirilmesi için ortak fikir birliğine varılarak hareket edilmesi kararları alındı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çocuklar yarı yıl tatilinde doyasıya eğlendiÖnceki Haber

Çocuklar yarı yıl tatilinde doyasıya eğl...

Jandarma, kıyılmış tütün ve makaron ele geçirdiSonraki Haber

Jandarma, kıyılmış tütün ve makaron ele...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar