DOLAR32.5776
EURO34.8691
ALTIN2492.0
BIST9524.5
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

SEO Temel ile Profesyonel Web Tasarımı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SEO Temel ile Profesyonel Web Tasarımı
Abone ol
Web tasarım, bir internet sitesinin görünümünün ve içeriklerinin düzenlenmesi sürecine verilen isimdir.
Osmaniye haberleri

Web tasarım, bir internet sitesinin görünümünün ve içeriklerinin düzenlenmesi sürecine verilen isimdir. Site tasarımı birçok farklı elementin bir araya gelmesiyle oluşur. Kullanılan resimler, yazı tipi ve renkler web sitesi tasarımı unsurlarından bazılarıdır. Yazımızda web sitesi tasarımı ile ilgili çeşitli bilgileri bir araya getirdik.

    1. Tasarım Neden Önemlidir?

İnternet siteleri, hem bireysel hem kurumsal işletmeler için oldukça önemlidir. Çünkü günümüzde herhangi bir işletme ile ilgili bilgi edinebilmek için başvurulan ilk araçlardan biri internettir. İnternet kullanıcıları, ürünlerini ve hizmetlerini incelemek istedikleri işletmeleri internet üzerinden araştırır. Bu sebeple web siteleri, tüm işletmelerin reklam ve pazarlama stratejilerinin önem verilen bir parçası olmalıdır.

İnternet kullanıcıları, bir web sitesini ziyaret ettiğinde işletme hakkında bir ilk izlenim edinirler. Bu izlenim, kullanıcıların sitede kalıp ürünler ve hizmetler ile ilgili daha fazla bilgi edinmek isteme durumlarını doğrudan etkiler. Bir web sitesini karmaşık bulan kullanıcılar, siteden hızlıca ayrılma ve konuyla ilgili diğer web sitelerini inceleme eğilimi gösterirler. Ziyaretçiler aynı anda ilgi çekici ve kullanımı kolay olmayı başarabilmiş web siteleri tercih ederler.

Ziyaretçilerin sayfada kalma süreleri, bahsedilen özelliklere sahip sitelerde daha yüksek olacaktır. Bu sayede ziyaretçilerin site içerisinde gezinme isteği artacaktır. Ziyaretçilerin, ürün ve hizmet satın almak istemelerinde web sitelerinin tasarımı büyük bir rol oynar. Rakipleri arasında dikkat çekmek isteyen işletmeler, kaliteli web sitelerine sahip olmalıdır. Daha tercih edilir olmak isteyen işletmeler, web tasarım hizmetleri sayesinde profesyonel bir internet sitesine sahip olabilir.

    1. Tasarlanmış Bir Web Sitesinin Özellikleri Nelerdir?

Farklı türdeki web sitelerinin sahip olması gereken özellikler birbiri ile tamamen aynı değildir. Fakat tüm kaliteli internet sitelerinde bulunması gereken birtakım unsurlar vardır. Bunlardan ilki sitedeki beyaz alanın verimli bir şekilde kullanılmasıdır. Ziyaretçiler bir siteye ilk giriş yaptıklarında karşılaşacakları sayfa karmaşık ve incelemesi zor olmamalıdır.

Sayfada yer alan tüm boş alanların doldurulması gerekmez. Boş alanlar ziyaretçilere verilmek istenen ilk mesajı ulaştırabilmeyi mümkün kılar. Bu sebeple, web sitelerinin ilk sayfası olabildiğince basit ve kullanımı kolay şekilde tasarlanmalıdır.

Kaliteli web tasarım unsurlarına sahip internet sitelerinde ziyaretçilere belirli sayıda seçenekler sunulur. Sayfadaki seçeneklerin çok fazla olması kullanıcılarda kafa karışıklığına sebep olabilir. Ayrıca sunulacak seçenekler sayfada kolayca görülebilir şekilde konumlandırılmalıdır. Bu seçeneklere 'ürünlerimiz' ve 'hakkımızda' gibi bölümler örnek olarak verilebilir.

İnternet sitelerinde ziyaretçilere eylem çağrılarında bulunulmalıdır. Örneğin, 'şimdi satın alın' gibi cümleler ziyaretçilere ürünleri nasıl satın alabileceklerini direkt olarak gösterir. Ya da bir restoran işletmesinin web sitesinde 'rezervasyon oluşturun' ve 'menümüze göz atın' gibi seçenekler yer alabilir.

    1. Temel'in Profesyonel Web Tasarım Hizmetlerinden Faydalanın

Renkler, fontlar ve resimler web tasarımın çok önemli parçalarıdır. Kullanılacak renkler ve fontlar yazıları okumayı zorlaştırmamalıdır. Soluk ve belli olmayan renklerden de kaçınılmalıdır. Aynı anda birçok farklı renk tercih etmek de en iyi seçim olmayabilir. Site tasarımının diğer alanlarında olduğu gibi bu alanda da kullanıcı deneyimi ön planda tutulmalıdır.

İçeriklerin düzenlenmesi de web tasarımın ilgi alanlarına girebilir. Web sitelerinde işletmelerin hizmet alanları ile alakalı yazı içeriklerine yer verilebilir. Örneğin, fitness ürünleri satışı yapan bir web sitesinde diyet ve spor rutinleri ile ilgili yazılar paylaşılabilir.

SEO Temel ile iletişime geçerek profesyonel web tasarım hizmetlerine ulaşabilirsiniz. Uzman tasarımcılarla çalışarak aklınızdaki web sitesine sahip olabilirsiniz. SEO Temel'de içerik ve çeviri hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz. Siteniz için SEO uyumlu içerik siparişleri verebilirsiniz.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sporda gençlerin güçlenmesi projeleri tanıtıldıÖnceki Haber

Sporda gençlerin güçlenmesi projeleri ta...

Kum eleme makinesinin parçalarını çaldılarSonraki Haber

Kum eleme makinesinin parçalarını çaldıl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar