
Saadet Partisi Osmaniye Kadın Kolları Başkanı Mürüvvet Eren, bir öğrencinin kırtasiye masrafının yaklaşık 7 bin TL’ye ulaştığını belirterek eğitim giderlerinin azaltılması çağrısında bulundu.
Saadet Partisi Osmaniye Kadın Kolları Başkanı Mürüvvet Eren, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde ailelerin karşı karşıya kaldığı okul masraflarına dikkat çekti.
Eren, bir öğrencinin yalnızca kırtasiye giderinin yaklaşık 7 bin TL’ye ulaştığını belirterek, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması ve ailelerin ekonomik yükünün azaltılması çağrısında bulundu.
Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilerin okul ihtiyaçları ailelerin gündeminde yer alırken, kırtasiye, kıyafet, servis ve beslenme gibi giderler de aile bütçelerini zorlayan kalemler arasında bulunuyor.
Mürüvvet Eren yaptığı açıklamada, bir öğrencinin yalnızca kırtasiye masrafının yaklaşık 7 bin TL’ye ulaştığını ifade etti.
Kalem, defter, çanta, boya, silgi ve yardımcı materyallerin öğrencilerin temel ihtiyaçları arasında yer aldığını belirten Eren, ailelerin eğitim giderlerini karşılamakta zorlandığını söyledi.
Özellikle birden fazla çocuğu bulunan ailelerin okul masrafları nedeniyle mutfak, fatura ve giyim gibi diğer harcamalarından kısmak zorunda kalabildiğini dile getiren Eren, eğitim giderlerinin aile bütçeleri üzerindeki yükünün azaltılması gerektiğini kaydetti.
2025 yılının “Aile Yılı” ilan edildiğini hatırlatan Eren, aile kurumunun güçlendirilmesine yönelik politikaların gündemde olduğunu belirtti. Eren, aileyi güçlendirmenin yalnızca kampanyalar, sloganlar veya dönemsel desteklerle mümkün olmayacağını ifade ederek, ailelerin çocuklarının eğitim ve beslenme ihtiyaçlarını karşılayabilmesinin önemine dikkat çekti.
Kira, fatura ve diğer temel giderler arasında sıkışan ailelerin çocuklarının eğitim masraflarını karşılamakta zorlandığını savunan Eren, ailelerin yaşam koşullarının eğitim politikalarının önemli bir parçası olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Saadet Partisi olarak eğitimin ekonomik güce bağlı bir ayrıcalık değil, her çocuğun temel hakkı olduğunu ifade eden Mürüvvet Eren, çocukların eğitim imkânlarının ailesinin gelir düzeyine, ebeveynlerinin çalışma durumuna veya yaşadığı şehre göre değişmemesi gerektiğini belirtti.
Ekonomik şartların eğitim hayatındaki eşitsizlikleri artırdığını savunan Eren, devletin görevinin yalnızca okul binası yapmakla sınırlı olmadığını dile getirdi. Eren, öğrencilerin nitelikli, güvenli ve eşit şartlarda eğitim almasının sağlanması gerektiğini söyledi.
Açıklamasında okul güvenliği konusuna da değinen Eren, velilerin yalnızca kırtasiye masraflarını değil, çocuklarının okul ortamındaki güvenliğini de düşündüğünü ifade etti.
Okul binalarının güvenliği, servislerin denetimi, okul çevrelerinin güvenliği, deprem ve yangın gibi afetlere karşı alınan önlemler ile okulların fiziki şartlarının veliler açısından önem taşıdığını belirten Eren, öğrencilerin sağlıklı ve güvenli ortamlarda eğitim görmesi gerektiğini kaydetti.
Saadet Partisi olarak iktidara çağrıda bulunan Mürüvvet Eren, eğitim politikalarının yalnızca öğrenci sayıları ve okul binaları üzerinden değil, ailelerin yaşam koşulları üzerinden de değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Bir öğrencinin yıllık eğitim maliyetinin tüm kalemleriyle ortaya konulmasını isteyen Eren; kırtasiye, kıyafet, servis, beslenme, yardımcı kaynak ve diğer zorunlu giderlerin dikkate alınması gerektiğini ifade etti.
Dar gelirli ailelerin üzerindeki eğitim yükünü azaltacak kalıcı ve kapsayıcı politikaların hayata geçirilmesi çağrısında bulunan Eren, çocukların eğitim hakkının ailelerin ödeme gücüne bağlanmaması gerektiğini belirtti.
Aileyi güçlendirmek için öncelikle ailelerin geçim sıkıntısının hafifletilmesi gerektiğini ifade eden Eren, ekonomik koşulların çocukların beslenme, eğitim ve gelecek beklentileri üzerinde etkili olduğunu söyledi.
Çocukların iyi beslenmesini, iyi eğitim almasını ve güvenli okullarda eğitim görmesini sağlayacak koşulların oluşturulması gerektiğini belirten Eren, Saadet Partisi'nin siyaset anlayışının insanın sorunlarını çözmeye dayandığını dile getirdi.
Yeni eğitim-öğretim yılının öğrenciler, öğretmenler ve aileler için hayırlı olmasını dileyen Eren, açıklamasının sonunda şu soruları yöneltti:
“Bir ailenin çocuğunu okula gönderebilmesi neden bu kadar pahalı hale geldi? Eğitim gerçekten ücretsizse, velilerin cebinden çıkan bu ağır faturanın adı nedir? ‘Aile Yılı’ denilen bir dönemde, ailelerin eğitim yükünü azaltmak için daha ne beklenmektedir?”
Eren, açıklamasının sonunda çocukların geleceğinin ailelerin ekonomik gücüne terk edilmemesi gerektiğini belirterek, “Her çocuk değerlidir. Her aile güçlü olmayı hak eder. Eğitim herkesin hakkıdır. Ve adalet, okul kapısında başlamalıdır” ifadelerini kullandı.




































Yorum Yazın