DOLAR32.9949
EURO35.8195
ALTIN2529.0
BIST10891.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Prof. Çambel, Osmaniye’de Anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Prof. Çambel, Osmaniye’de Anıldı
Abone ol
Osmaniye Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ve 29 Ekim Kadınları Derneği Şubesi, Karatepe-Arslantaş Höyüğü'nde, Türkiye'nin ilk açık hava müzesini kuran Prof.Dr.Halet Çambel'in anısına panel düzenledi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ve 29 Ekim Kadınları Derneği Şubesi, Karatepe-Arslantaş Höyüğü'nde, Türkiye'nin ilk açık hava müzesini kuran Prof.Dr.Halet Çambel'in anısına panel düzenledi.

Panele, Korkut Ata Üniversitesi Öğretim Üyesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Pr.Dr.İrfan Tuğcu ve Kadirli Gazeteciler Cemiyet başkanı Muzaffer Yüksel Kaya konuşmacı olarak katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan 29 Ekim Kadınları Derneği Şube Başkanı Fatma Ağca Keskinbaş, Halet Çambel'in Türk kadın tarihine önemli katkılarda bulunduğunu belirterek,

"Çambel, Karatepe'deki çalışmalarının yanı sıra, yazıları ve eserleriyle de Türk kültürünün tanıtılmasına önemli katkılarda bulunmuştur" dedi.

Keskinbaş; “Aziz Türk milletinin tarihinde kadınlarımız her zaman cesareti, azmi, fedakarlığı ve çalışkanlığı ile var olmuştur. Türk kadını toplumun inşasında en temelde yerini almalıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk der ki: "Bir toplum aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse, ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkan, ilmi bakımdan da ihtimal yoktur.

Türk kadınının sosyal ve kültürel anlamda, eğitimde, hukukta, aile içinde, çalışma hayatında, toplumsal yaşamda ve siyasette erkeklerle eşit haklara sahip olmasının önünü açmıştır.

Bugün kadınların kendi hayatları ile ilgili karar aldıklarında, bunu canlarıyla ödediklerini görmenin büyük öfkesi içerisindeyiz. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması devletin sorumluluğundadır.

Bunun için de devletin, başta eğitim olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarıyla birlikte koordineli ve samimi olarak toplumda bakış açısını değiştirecek, zihniyet dönüşümünü yapacak politikalar üretmesi ve uygulamaya koyması gerekmektedir.

Korkut Ata Üniversitesi Öğretim Üyesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Pr.Dr.İrfan Tuğcu, panelde Halet Çambel'in Karatepe-Arslantaş Höyüğü'ndeki çalışmalarını anlattı.

Tuğcu, Çambel'in, Karatepe'deki kazılarla Hitit hiyerogliflerinin çözülmesinde önemli rol oynadığını söyledi.

Kadirli Gazeteciler Cemiyet başkanı Muzaffer Yüksel Kaya ise panelde Halet Çambel'in yaşamını ve çalışmalarını anlattı.

Kaya, Çambel'in, Türk kadın tarihinin önemli isimlerinden biri olduğunu vurguladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ülkü Ocaklarından Önemli ProjeÖnceki Haber

Ülkü Ocaklarından Önemli Proje

Osmaniye’de Yağmur ManzaralarıSonraki Haber

Osmaniye’de Yağmur Manzaraları

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar