DOLAR32.3254
EURO34.8579
ALTIN2394.8
BIST10247.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

OZO Başkanı Bahadır Sezgin, “Çiftçimiz zor durumda”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OZO Başkanı Bahadır Sezgin, “Çiftçimiz zor durumda”
Abone ol
TZOB Yönetim Kurulu Bayşkan vekili ve Osmaniye Ziraat Odası (OZO) Başkanı Bahadır Sezgin, çiftçilerin zor durumda üretim yaptıklarını söyledi.
Osmaniye haberleri

TZOB Yönetim Kurulu Bayşkan vekili ve Osmaniye Ziraat Odası (OZO) Başkanı Bahadır Sezgin, çiftçilerin zor durumda üretim yaptıklarını söyledi.

Osmaniye Ziraat Odası Başkanı Bahadır Sezgin; Son günlerde Tarımsal girdi maliyetlerine gelen zamlar ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Sezgin çiftçilerin içinde bulundukları sıkıntılarla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Özellikle Son dönemde Döviz kurunun da artmasıyla Tarımsal  girdilere gelen yüksek zamlar, Çiftçilerimizin maliyetlerini çok fazla artırmıştır. Bu yüksek rakamlar ile Çiftçimiz ekim yapmakta zorlanacaktır.

Geçtiğimiz aylarda ekimi yapılan Buğday tarlalarına maliyetinden ötürü maalesef yeteri kadar gübre kullanılamamıştır. Gübre, mazot, tohum, elektrik ve sulama gibi girdilerin fiyatları makul seviyelere düşürülmeli ve Çiftçilerimize verilen destekler artırılmalıdır.

Eğer tedbir alınmaz ise önümüzdeki günlerde ekimi yapılacak olan ürünlerde de üretim sıkıntısı yaşanacaktır. Çiftçilerimiz yeterli gübrelemeyi yapamadığı zaman yeterli ürünü üretemeyecek ,verim kayıpları yaşanacaktır.

Sonuçta Çiftçilerimiz bu rakamlar ile  maalesef ekim yapamaz hale gelecektir. Acil olarak Çiftçilerimizin tarlalarını satmasını önleyecek, üretimde kalmasını sağlayacak yeni tedbirler alınması gerekmektedir.

 Çiftçilerimiz, her ekim sezonu olduğu gibi, bu ekim sezonunda da,  yağmur çamur demeden gecesini gündüzüne katarak, Salgın dönemi de dahil olmak üzere ,insanlar evlerinde salgından korunurken, çiftçimiz  tarlasını terk etmeden tüm zorluklara rağmen inadına ülkemiz için üretmekten asla vazgeçmemiş , sofralarımızı bereketlendirmiş, milletimizin gıdaya ulaşmasını sağlamıştır. Tüm eli nasırlı, eli öpülesi Çiftçilerimize minnettarız.”dedi.

OZO Başkanı Bahadır Sezgin sözlerinin sonunda;  “Talebimiz, Girdi maliyetleri makul seviyelere düşürülmelidir. Çiftçilerimize verilen desteklemeler maksimum oranda artırılmalıdır. İlimizin simgesi ürünümüz yerfıstığı mutlaka destekleme kapsamına dahil edilmelidir. Tüm çiftçilerimize, doğal afetlerden uzak, bol ve bereketli bir hasat sezonu diliyorum”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kalbine yenilen sağlıkçı son yolculuğuna uğurlandıÖnceki Haber

Kalbine yenilen sağlıkçı son yolculuğuna...

OKÜ Öğretim üyesinin TÜBİTAK 1002 projesi kabul edildiSonraki Haber

OKÜ Öğretim üyesinin TÜBİTAK 1002 projes...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar