DOLAR32.6082
EURO34.8032
ALTIN2494.2
BIST9483.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

OŞYAD’lı ozanlar, Kültür Atölye tanıtımına destek verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OŞYAD’lı ozanlar, Kültür Atölye tanıtımına destek verdi
Abone ol
Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği üyeleri, Türkistan Edebiyat ve Sanat Derneği’nin “Kültür atölyesi” programına katılarak destek verdi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği üyeleri, Türkistan Edebiyat ve Sanat Derneği’nin “Kültür atölyesi” programına katılarak destek verdi.

Türkistan Edebiyat ve Sanat Dernek binasında düzenlenen “Kültür Atölyesi” etkinliği, ozan ve şairlerin buluşması, tanışıp kaynaşması şeklinde gerçekleşti.

Mert TV tarafından canlı olarak yayınlanan programda konuşan Dernek Başkanı Ferhat Er; “Biz dernek olarak kültür ve sanatsal anlamda çeşitli etkinlikler yapmak istiyoruz. Türkiye’nin değişik illerine giderek buradaki Belediye Başkanlarımızı ziyaret ediyor ve Türk Bayrağı hediye ediyoruz.

Milli ve manevi değerlerimize önem veren, kültürümüzün tanıtılmasını amaçlayan bir çalışma içerisindeyiz. Bugünkü programımıza katkıda bulunan ve aramızda olan OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak ile ozan ve şairlerine teşekkür ediyor, birlikte güzel programlar yapacağımızı umut ediyoruz”dedi.

OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak ise yaptığı konuşmasında; “Osmaniye’de 17 yıl öncesinde kurularak etkinliklerini sürdüren kültür ve sanat derneği olarak; önce Osmaniye’miz olmaz üzere, sonrasında Çukurova, Anadolu, Türkiye ve Dünyanın dört bir yanında ozanlarımızın türkülerini, şairlerimizin şiirlerini duyurmak istiyoruz.

Bizim dernek binamıza komşu olan Türkistan Kültür ve Sanat Derneğinin böylesi bir çalışmasını kutluyoruz. Kentimizde kültür ve sanat adına kurulan ve amacı doğrultusunda etkinlik yapan her STK’nın yanında yeralacağımızın bilinmesini isteriz.

Yeni  bir derneğin kurulması bizi kıskandırmaz, aksine birlikte farklı etkinlikler yapabileceğimizi düşünerek sevinir ve destek veririz. Bugün burada olduğu gibi, bu kültür-sanat derneğinin hazırladığı programa; Yönetim kurulu üyemiz Ozan Duranoğlu, dernek üyelerimizden Hatice Abul bağlaması ile türkülerini seslendirirken, yine dernek üyelerimizden Seyfi Metin şiirleri ile programa katkılarını göstereceklerdir.

Böylesi kültür ve sanat birlikteliğinin güzelliğinde gerçekleşen etkinliklerin artmasına her zaman katkıda bulunacağız”diye konuştu.

Program, türkülerin söylenmesi ve şiirlerin okunması ile devam etti.  


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye Barosu’nda “Müdafi” konulu seminerÖnceki Haber

Osmaniye Barosu’nda “Müdafi” konulu semi...

OKÜ, SBF öğrencileri Köy okulunu ziyaret ettiSonraki Haber

OKÜ, SBF öğrencileri Köy okulunu ziyaret...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar